Vanoers.nlTransport en logistiekCoronavirus en de transport- en logistieke sector

Coronavirus en de transport- en logistieke sector 

Coronavirus en transport- en logistieke sector

Inmiddels kunnen we er niet meer omheen en beheerst het Coronavirus ons dagelijks leven behoorlijk. Alle Europese landen nemen maatregelen om de gevolgen van het Coronavirus voor de volksgezondheid te beperken. Deze maatregelen zijn ook merkbaar binnen de transportsector.

Minder volume en uitvallende vraag

In de transport- en logistieke sector zijn de economische gevolgen van het Coronavirus duidelijk merkbaar. Dit komt mede omdat veel containers afkomstig zijn uit China. Vooral de schade door uitval van containerschepen en de lage bezettingsgraden op schepen die wel varen heeft impact. Logistieke dienstverleners in de Nederlandse zeehavens krijgen vooral in maart en april te maken met een daling in de overslag. Dit heeft ook invloed op wegtransporteurs en binnenvaartbedrijven die voor vervoer naar het achterland worden ingezet.

In het artikel van TTM: ‘Transportsector heeft minder volume en uitvallende vraag door Coronavirus’ leest u daar meer over.

 

Meer informatie

Van Oers Transport en Logistiek probeert u samen met onze collega’s bij te staan waar mogelijk. In dat kader volgen we de overheidssteun die gegeven wordt aan het MKB op de voet. Via deze link komt u bij het whitepaper welke van Oers Organisatie advies heeft gepubliceerd waarin tal van mogelijkheden staan die ten doel hebben uw liquiditeitsruimte op voldoende niveau te houden.

Mochten wij u kunnen helpen bij het uitvoeren van (één van de) maatregelen, neem dan uiteraard contact met ons op.

demis van loenhout
Demis van Loenhout
Manager accountancy
Contact
  • icon
demis van loenhout
Demis van Loenhout
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

demis van loenhout
Demis van Loenhout | Manager accountancy
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.