Vanoers.nlTransport en logistiekAkkoord over nieuwe cao Beroepsgoederenvervoer

Akkoord over nieuwe cao Beroepsgoederenvervoer 

Vakbonden FNV, CNV en de Unie hebben samen met TLN en VVT een onderhandelingsresultaat bereikt voor een nieuwe cao met een looptijd van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2022. Het resultaat moet nog worden voorgelegd aan de leden.

Nieuwe CAO

De nieuwe cao geldt voor ruim 150.000 mensen werkzaam in de transport en logistiek, waaronder (inter)nationaal vrachtvervoer, verhuizers, bestuurders van vuilniswagen, pakketbezorgers en bestuurders van kraanwagens.

Veranderingen

In het voorstel gaan de lonen per 1 juli 2021 met 3,5% omhoog en per 1 januari 2022 met 3,25%. In de cao is ook afgesproken dat alle vrachtwagens een standkachel en standairco krijgen die ook werken als de motor uitstaat. Een andere verbetering met betrekking tot de arbeidsomstandigheden, is de inzet van lichtere rolcontainers. Verder zijn er afspraken gemaakt met betrekking tot eerder stoppen met werken en wordt het PKB een keuze in plaats van een verplichte regeling. Werknemers kunnen dus niet meer worden verplicht om hieraan deel te nemen.

Het cao resultaat maakt een einde aan een onrustige periode in de transportsector.

Meer informatie

Wil u over dit onderwerp ook eens van gedachte wisselen met een van onze transportspecialisten, neemt u dan gerust contact met ons op. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: info@vanoers.nl.

Neem contact op

 

demis van loenhout
Demis van Loenhout
Senior manager accountancy
Bekijk onze openstaande vacatures op Werken bij Van Oers.
  • icon
demis van loenhout
Demis van Loenhout

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Demis van Loenhout
Demis van Loenhout | Senior manager accountancy
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!