Vanoers.nlBusiness Solutions, HR SolutionsWerkgeversverklaring 2024

Werkgeversverklaring 2024 

Werkgeversverklaring 2024

Vanaf 1 maart 2024 is er een nieuwe versie van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) Werkgeversverklaring van kracht: de Werkgeversverklaring 2024. Deze update brengt enkele veranderingen met zich mee die van invloed kunnen zijn op het hypotheekproces. We informeren u in dit artikel over de belangrijkste wijzigingen.

Werkgeversverklaring 2024

De Werkgeversverklaring 2024 is ontworpen om te voldoen aan de voorwaarden van de Nationale Hypotheek Garantie. Een belangrijke toevoeging aan deze versie is dat werkgevers nu worden gevraagd om aan te geven of en hoeveel flexibel budget een werknemer ontvangt. Dit draagt bij aan een beter inzicht in het toets inkomen, wat van cruciaal belang is bij het beoordelen van hypotheekaanvragen. Het doel is om duidelijkheid te verschaffen over welk deel van het flexibele budget kan worden meegenomen bij het vaststellen van het toets inkomen.

Vanaf 1 mei 2024 is het verplicht om de vernieuwde Werkgeversverklaring 2024 te gebruiken. Dit betekent dat alle hypotheekaanvragen die na deze datum worden ingediend, moeten worden ondersteund door de bijgewerkte werkgeversverklaring.

Wat kan Van Oers voor u betekenen?

Indien uw organisatie nog geen werkgeversverklaring heeft ingericht, kunnen wij dit proces faciliteren. We kunnen een werkgeversverklaring toevoegen die automatisch wordt gegenereerd door een workflow nadat een aanvraag is ingediend door een medewerker. Deze werkgeversverklaring wordt ook elektronisch ondertekend via AFAS, wat betekent dat deze rechtsgeldig is voor de medewerker bij het aanvragen van een hypotheek. Het voordeel hiervan is dat alle benodigde informatie voor de werkgeversverklaring automatisch wordt gegenereerd vanuit AFAS.

Meer informatie

Heeft u interesse om dit proces te automatiseren voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag bij de overgang naar de Werkgeversverklaring 2024. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: info@vanoers.nl.

Neem contact op

Pascal de Geus
Pascal de Geus
Consultant team AFAS
  • icon
Pascal de Geus
Pascal de Geus
Business Solutions

Hulp nodig bij uw ERP-systeem AFAS Profit?

Efficiƫnt werken begint met de juiste software en het optimaal inrichten van die software. Met AFAS Profit zorgt u ervoor dat u meer inzicht krijgt in uw bedrijfs- en administratieve processen en kunnen deze processen bovendien geautomatiseerd worden.
Meer informatie
AFAS Consultancy

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Marjolijn Wolst - Boshoven
Marjolijn Wolst - Boshoven | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder.