Vanoers.nlBelastingadviesVrijwillige registratiedrempel kleineondernemersregeling

Vrijwillige registratiedrempel kleineondernemersregeling  

Vrijwillige registratiedrempel kleineondernemersregeling

Ondernemers met een jaaromzet van maximaal € 1.800 kunnen gebruik maken van de nieuwe zogenaamde vrijwillige registratiedrempel. Het betreft een goedkeuring die uitkomst biedt aan bijvoorbeeld zonnepaneelhouders die stroom terug leveren maar geen teruggaafbelang hebben omdat zij een bestaande woning hebben gekocht die reeds voorzien is van zonnepanelen. Zij zijn niet langer verplicht om zich te registeren als btw-ondernemer.

Hoe werkt dit in de praktijk?

Zonnepaneelhouders alsmede andere ondernemers met een zeer geringe omzet die nog niet zijn ingeschreven bij de KVK of geregistreerd als btw-ondernemer bij de Belastingdienst kunnen zonder melding aan de Belastingdienst gebruik maken van die vrijwillige registratiedrempel. Onder de registratiedrempel zijn zij niet langer verplicht om zich aan te melden als btw-ondernemer en ten behoeve van administratieve lastenverlichting gebruik te maken van de kleineondernemersregeling.

Overigens wordt de registratiedrempel met terugwerkende kracht tot en met 1 januari 2020 ingevoerd (datum wijziging van de kleineondernemersregeling). Daarmee wordt voorkomen dat ondernemers die onder de registratiedrempel blijven, maar verzuimd hebben om zich te melden, zich alsnog moeten melden.

Meer informatie

Wilt u weten wat dit voor u in de praktijk betekent? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze btw-adviesgroep. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: btwadviesgroep@vanoers.nl.

Neem direct contact op

Thijs Bijlard
Thijs Bijlard
Directeur fiscaal | btw-specialist
Bekijk onze openstaande vacatures op Werken bij Van Oers.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Thijs Bijlard
Thijs Bijlard | Directeur fiscaal | btw-specialist
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!