Vanoers.nlBelastingadviesVoorgenomen wijzigingen bedrijfsopvolgingsregeling aangepast

Voorgenomen wijzigingen bedrijfsopvolgingsregeling aangepast 

Voorgenomen wijzigingen BOR aangepast

Na de aangekondige wijzigingen in het belastingplan zijn nu nog meer aanpassingen in de BOR en de DSR aangenomen.

Naast het verlagen van vrijstelling in de BOR voor bedragen boven € 1.500.000 van 83 naar 75% (in plaats van de eerder voorgestelde 70%), heeft de Tweede Kamer in amendementen nog meer aanpassingen in de BOR en de DSR aangenomen. Zo komt de stringente voorgestelde voorwaarde dat een pachtovereenkomst geregistreerd moet zijn bij de grondkamer te vervallen. Om niet per definitie als beleggingsvermogen aangemerkt te worden vanaf 2024, moet bij verpachte landbouwgronden nog wel sprake zijn van een schriftelijke pachtovereenkomst en van een voor de teelt noodzakelijke vruchtwisseling. Daarnaast heeft de Tweede Kamer een maatregel aangenomen gericht op toegang tot de BOR en DSR voor oude familiebedrijven. De voorwaarde die in bepaalde situaties geldt van een minimaal belang van 0,5% geldt daardoor straks niet meer als de verkrijger een bloed- of aanverwant is in de neergaande lijn. De Eerste Kamer moet het wetsvoorstel inclusief de aanpassingen nog goedkeuren.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze adviseurs. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: info@vanoers.nl.

Neem contact op

Bron: SRA

  • icon

Schrijf u in voor de Van Oers nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Van Oers Belastingadvies

Bent u op zoek naar een belastingadviseur?

Van Oers vertaalt ingewikkelde fiscale vraagstukken naar duidelijke adviezen en concrete oplossingen. U kunt daarbij rekenen op advies toegespitst op uw specifieke situatie. Wij zijn uw specialist op het gebied van fiscale vraagstukken.
Meer informatie
Uitstel belasting gehad? Vraag een overzicht aan
Ymke Workum - Vink
Ymke Workum - Vink | Manager bureau vaktechniek fiscaal
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Onze specialisten helpen u graag verder!