Vanoers.nlBelastingadviesVanaf 1 januari 2020 verlaagd btw-tarief voor e-publicaties

Vanaf 1 januari 2020 verlaagd btw-tarief voor e-publicaties 

verlaagd btw-tarief e-publicaties

De Europese btw-richtlijn biedt sinds december 2018 de mogelijkheid om het verlaagde btw-tarief (vanaf 1 januari 2019: 9%) toe te passen op zowel fysieke als digitale boeken, kranten en tijdschriften. E-publicaties (dat wil zeggen via elektronische weg geleverde boeken, kranten en tijdschriften) kunnen dus ook onder het verlaagd btw-tarief vallen.

Voorbereidingen conceptwetsvoorstel

Uit beantwoording van Kamervragen door de Staatssecretaris van Financiën blijkt dat de beoogde inwerkingtredingsdatum van het verlaagde btw-tarief voor e-publicaties in Nederland 1 januari 2020 is. Momenteel zijn de voorbereidingen voor een conceptwetsvoorstel in gang gezet. Een belangrijk onderdeel van het conceptwetsvoorstel is de definitie van langs elektronische weg geleverde boeken, kranten en tijdschriften. Een afbakening van deze definitie is erg lastig vanwege de grote verscheidenheid aan elektronische publicaties en vergelijkbare producten. Het conceptwetsvoorstel zal hierover duidelijkheid moeten bieden.

De beoogde inwerkingtredingsdatum van het verlaagde btw-tarief op e-publicaties is 1 januari 2020. Het conceptwetsvoorstel zal duidelijkheid moeten geven over afbakening van de definitie van langs elektronische weg geleverde boeken, kranten en tijdschriften. Heeft u in de tussentijd vragen, neem dan contact op met onze btw-adviseurs.

anja vriends
Anja Vriends
Btw-specialist
Contact
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

anja vriends
Anja Vriends | Btw-specialist
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.