Vanoers.nlBelastingadviesUitstel van betaling van belastingen: invorderingsrente naar 1%

Uitstel van betaling van belastingen: invorderingsrente naar 1% 

Uitstel van betaling van belastingen: invorderingsrente naar 1%

Heeft u uitstel van betaling van belastingen vanwege de coronacrisis of om andere redenen? Dan betaalt u in de periode van 23 maart 2020 tot en met 30 juni 2022 slechts 0,01% invorderingsrente.

Getrapte stijging invorderingsrente

Vanaf 1 juli 2022 bedraagt de invorderingsrente 1%. Per 1 januari 2023 wordt dit 2% en per 1 juli 2023 3%. Vanaf 1 januari 2024 zal de invorderingsrente weer 4% bedragen, net als voorafgaand aan de coronacrisis.

Door deze getrapte stijging van de invorderingsrente zullen ondernemers overwegen om hun belastingschulden af te gaan lossen, uiteraard alleen voor zover de financiële situatie dat toelaat. In dat kader zullen zij ook een inschatting moeten maken van de, mogelijk nog komende, beperkende maatregelen tegen de coronacrisis. Dit is natuurlijk niet eenvoudig om in te schatten, maar laten we hopen dat er geen vergaande maatregelen meer nodig zullen zijn.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze specialisten. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: info@vanoers.nl.

Neem direct contact op

Bron: SRA

  • icon
Van Oers Belastingadvies

Bent u op zoek naar een belastingadviseur?

Van Oers vertaalt ingewikkelde fiscale vraagstukken naar duidelijke adviezen en concrete oplossingen. U kunt daarbij rekenen op advies toegespitst op uw specifieke situatie. Wij zijn uw specialist op het gebied van fiscale vraagstukken.
Meer informatie
Uitstel belasting gehad? Vraag een overzicht aan

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Thijs Bijlard
Thijs Bijlard | Directeur fiscaal | btw-specialist
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!