Vanoers.nlBelastingadviesHeeft u het UBO-register al ingevuld?

Heeft u het UBO-register al ingevuld? 

UBO-register

Heeft u een onderneming of organisatie die in het handelsregister van de Kamer van Koophandel is ingeschreven (anders dan als eenmanszaak)? Lees dan verder, want onderstaande is dan waarschijnlijk voor u van belang.

UBO-register

Eind 2020 is de registratieplicht voor het UBO-register (Ultimate Beneficial Owners-register) ingegaan. Vermoedelijk heeft u hiervoor van de Kamer van Koophandel al een uitnodiging ontvangen. U heeft nog tot 27 maart 2022 om uw registratie te voltooien. Indien u op deze datum uw UBO(‘s) nog niet of onjuist hebt geregistreerd, dan kunnen boetes worden opgelegd.

Het UBO-register heeft tot doel inzichtelijk te maken welke personen uiteindelijk eigenaar zijn van een organisatie of daarin stemrecht hebben. Hoewel het UBO-register dient ter voorkoming het witwassen van geld en terrorismefinanciering reikt de toepassing veel verder dan dat. Elke persoon die meer dan 25% van de aandelen houdt, meer dan 25% van de stemrechten heeft, meer dan 25% van het economisch belang houdt of het feitelijk zeggenschap heeft, kwalificeert namelijk als UBO. Indien in uw organisatie geen enkele persoon voldoet aan deze kwalificatie, dan bent u nog niet ontslagen van uw registratieplicht. In dat geval dient elke statutair bestuurder of vennoot als (pseudo-)UBO te worden aangewezen. Uw organisatie is te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de juiste en tijdige registratie van haar UBO’s.

Meer informatie

Heeft u hulp nodig bij de registratie? Van Oers kan u ondersteunen. Wij kunnen de benodigde formulieren voor u invullen. Neem daarvoor contact op met uw relatiebeheerder.

Neem direct contact op

Thijs Bijlard
Thijs Bijlard
Directeur fiscaal | btw-specialist
Bekijk onze openstaande vacatures op Werken bij Van Oers.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Thijs Bijlard
Thijs Bijlard | Directeur fiscaal | btw-specialist
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!