Vanoers.nlAgro, BelastingadviesRegeling tegemoetkoming energiekosten (TEK) nader bekend gemaakt

Regeling tegemoetkoming energiekosten (TEK) nader bekend gemaakt 

Tegemoetkoming energiekosten nader bekend

Na de tegemoetkoming voor stijgende energiekosten voor de consument komt de overheid met een regeling voor energie-intensieve-mkb-ondernemingen. Deze wordt de regeling tegemoetkoming energiekosten (TEK) genoemd. De voorwaarden van de regeling en andere details van de regeling zijn nu bekend geworden.

Voorwaarden

De regeling is bedoeld voor mkb-bedrijven waarbij de energiekosten minimaal 12,5% van de omzet bedragen. De onderneming moet ingeschreven staan bij het handelsregister, minder dan 250 werknemers hebben en een jaaromzet hebben welke lager is dan € 50 miljoen. Daarnaast dient het verbruik van gas meer dan 5.000 m3 per jaar te zijn of het verbruik van elektriciteit meer dan 50.000 KWh per jaar.

Compensatie

De subsidie bedraagt 50% van de kostenstijging van het energieverbruik. Daarbij dient de kostenstijging minimaal € 1,19 per m3 gas of € 0,35 per kWh elektriciteit te zijn. De maximale prijscompensatie bedraagt € 1 per m3 gas en € 0,30 per kWh elektriciteit. De totale tegemoetkoming mag maximaal € 160.000 zijn. Voor landbouwbedrijven geldt een maximale tegemoetkoming van € 62.000.

Aanvragen

De TEK gaat in vanaf 1 november 2022 en zal lopen tot 31 december 2023. Naar verwachting zal de regeling pas in het tweede kwartaal van 2023 worden opengesteld bij het RVO. Voor de regeling dient namelijk nog goedkeuring gevraagd te worden bij de Europese Commissie. Zodra de regeling is opengesteld zal de achterliggende periode met terugwerkende kracht kunnen worden aangevraagd.

Meer informatie?

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze specialisten. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: info@vanoers.nl.

Neem contact op

  • icon
Roy Doomen
Roy Doomen

Schrijf u in voor de Van Oers nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Van Oers Belastingadvies

Bent u op zoek naar een belastingadviseur?

Van Oers vertaalt ingewikkelde fiscale vraagstukken naar duidelijke adviezen en concrete oplossingen. U kunt daarbij rekenen op advies toegespitst op uw specifieke situatie. Wij zijn uw specialist op het gebied van fiscale vraagstukken.
Meer informatie
Uitstel belasting gehad? Vraag een overzicht aan
Roy Doomen
Roy Doomen | Relatiebeheerder
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Onze specialisten helpen u graag verder!