Vanoers.nlBelastingadviesNieuwe goedkeuringen uitstel betaling belastingen vanwege corona

Nieuwe goedkeuringen uitstel betaling belastingen vanwege corona 

In de persconferenties van december 2021 zijn diverse maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus te bestrijden. De lockdown vanaf 19 december jongstleden is daar een belangrijk onderdeel van. Door die lockdown hebben veel ondernemers te maken met omzetverlies. Hierdoor kunnen zij in betalingsproblemen komen, of kunnen bestaande betalingsproblemen groter worden.

Besluit noodmaatregelen coronacrisis

Op 24 december jongstleden is het gewijzigde ‘Besluit noodmaatregelen coronacrisis’ gepubliceerd. Hierin staan onder andere de regelingen voor uitstel van betaling van belastingschulden die (mede) door de coronacrisis zijn veroorzaakt. Hieronder lichten wij de recent gewijzigde regelingen voor uitstel van betaling verder toe.

Drie goedkeuringen

In het gewijzigde uitstelbeleid zijn drie nieuwe goedkeuringen opgenomen. Met de eerste goedkeuring wordt tot en met 31 januari 2022 uitstel van betaling verleend aan ondernemers die al uitstel van betaling vanwege corona hebben en die in aanmerking komen voor de betalingsregeling van 60 maanden met ingang van 1 oktober 2022. Het uitstel wordt verleend voor de belastingen die uiterlijk op 31 januari 2022 betaald moeten zijn. Dit gaat dus bijvoorbeeld om de aangifte loonheffingen of btw over december 2021. Ondernemers hoeven niet nogmaals te verzoeken om uitstel op grond van deze goedkeuring.

Met de tweede goedkeuring wordt uitstel van betaling verleend aan ondernemers die voor het eerst of opnieuw om uitstel verzoeken vanwege corona. Ondernemers kunnen tot en met 31 januari 2022 schriftelijk verzoeken om uitstel van betaling voor belastingen die uiterlijk op 31 januari 2022 betaald moeten zijn.

De derde goedkeuring betreft een goedkeuring voor samenloop van de uitstelvormen: noch het feit dat aan de ondernemer eerder uitstel op grond van het bestaande beleid is verleend, noch het feit dat de ondernemer verzoekt om een andere vorm van uitstel, vormt een belemmering voor het toekennen van uitstel van betaling.

Actie vereist

De belastingen die uiterlijk 31 januari 2022 betaald (hadden) moeten zijn en waarvoor uitstel van betaling is verleend, worden meegenomen in de betalingsregeling van 60 maanden voor de opgebouwde belastingschuld. De volledige schuld moet uiterlijk 1 oktober 2027 zijn voldaan.

Check dus tijdig of er nog actie vereist is voor het aanvragen van uitstel van betaling.

Meer informatie

Heeft u vragen, neemt u dan contact op met uw relatiebeheerder. U kunt ook contact opnemen via onderstaande button of per mail: info@vanoers.nl

Neem contact op

Thijs Bijlard
Thijs Bijlard
Directeur fiscaal | btw-specialist
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.
Van Oers Belastingadvies
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Van Oers Belastingadvies

Bent u op zoek naar een belastingadviseur?

Van Oers vertaalt ingewikkelde fiscale vraagstukken naar duidelijke adviezen en concrete oplossingen. U kunt daarbij rekenen op advies toegespitst op uw specifieke situatie. Wij zijn uw specialist op het gebied van fiscale vraagstukken.
Meer informatie
Uitstel belasting gehad? Vraag een overzicht aan

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Thijs Bijlard
Thijs Bijlard | Directeur fiscaal | btw-specialist
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!