Lees hier alles over de ontwikkelingen rondom Prinsjesdag en het Belastingplan

Familiediner Princeville 

Familiediner Princeville

Gisteren heeft Van Oers wederom het Familiediner georganiseerd. Deze inspirerende en interactieve avond, in het teken van ‘Familiebedrijf en familiekapitaal’, werd geleid door externe spreker en coach Ronald Schouten en georganiseerd vanuit het Van Oers Kenniscentrum voor DGA en Familiebedrijf.

Van der Valk Hotel Princeville

Na de ontvangst bij Van der Valk Hotel Princeville met een drankje werden de aanwezigen eerst in twee groepen rondgeleid door vader en zoon Wohrmann, eigenaren van het familiebedrijf Van der Valk Hotel Princeville, waar wij deze avond te gast waren.

Na terugkomst van de rondleiding en de uitservering van een amuse werd de avond geopend door Gerard van Nieuwenhuijzen, directeur en voorzitter van het Van Oers Kenniscentrum voor DGA en Familiebedrijf.

De heer Ben Wohrmann, mede-eigenaar van Van der Valk Hotel Princeville, geeft vervolgens een interessante inkijk in zijn bedrijf. De moraal van het verhaal: wil je ergens een succes van maken, denk dan niet in problemen maar in kansen. Voor alle aanwezigen heel erg herkenbaar.

 

Externe spreker

Het woord was daarna aan coach en business-trainer Ronald Schouten. Vanuit zijn persoonlijke ervaringen leert hij de aanwezigen dat het belangrijk is te werken vanuit een plan. Gerelateerd aan het onderwerp van vanavond vraagt hij in het bijzonder aandacht voor het fenomeen “Familiestatuut”. Uit een kleine inventarisatie onder de aanwezigen bleek dat slechts een kleine minderheid van de aanwezigen zelf reeds een familiestatuut heeft opgesteld.

Ronald sluit zijn inleiding af met twee vragen die ervoor zorgen dat tijdens het voorgerecht een eerste kennismaking en ervaringsuitwisseling tussen de tafelgenoten plaatsvindt.

 

Van familiebedrijf naar familiekapitaal

Na het voorgerecht presenteert fiscalist Willem Bakker, verbonden aan het Kenniscentrum van Van Oers over de onderwerpen “Van familiebedrijf naar familiekapitaal” en “het familiestatuut” en poneert daarbij samen met Ronald Schouten drie vraagstellingen die gerelateerd zijn aan het onderwerp bedrijfsopvolging. Waar lopen ondernemers in de praktijk van alle dag tegenaan bij het zoeken van hun opvolger en de overdracht van het bedrijf. Dit levert tijdens het hoofdgerecht interessante discussies op.

Voorafgaand aan het dessert geeft fiscalist Kees Bullens, eveneens verbonden aan Kenniscentrum van Van Oers een presentatie over “De levenscyclus, structuur en privacy van familiebedrijven en -kapitaal”. Deze presentatie is de basis voor de vervolgdiscussie tijdens het dessert.

 

Het Wonder van Waarom

Het woord is vervolgens weer aan Ronald Schouten. Ronald heeft zeer recent zijn project “Het wonder van waarom” afgesloten. Een boek dat prima aansluit bij het thema van de avond, maar dan niet vanuit de optiek van de fiscalist of accountant. Dit boek gaat over de werking van het menselijk brein en Ronald’s eigen ervaringen als ondernemer en coach. Prima toepasbaar in de besluitvorming voor de ondernemer als het gaat om de diverse stappen die gezet moeten worden tijdens het bedrijfsopvolgingsproces. Het boek ligt momenteel bij de drukker en tijdens de afsluiting van het officiële deel van de avond verrast Gerard van Nieuwenhuijzen alle aanwezigen met een tegoedbon voor het boek.

Tijd voor de borrel waar door vele aanwezigen wordt nagepraat over de avond.

 

Succesvolle avond

Wij willen Van der Valk Hotel Princeville, de sprekers en natuurlijk alle gasten van Het Familiediner van harte bedanken voor het mogelijk maken van deze succesvolle bijeenkomst!

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met ons op!

  • icon

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

willem bakker
Willem Bakker | Senior Belastingadviseur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.
Neem contact op phone Terugbelverzoek