Vanoers.nlBelastingadvieseHerkenning voor een fiscale eenheid omzetbelasting

eHerkenning voor een fiscale eenheid omzetbelasting 

eHerkenning voor een fiscale eenheid omzetbelasting

Herkenning vormt de DigiD voor bedrijven. Bedrijven kunnen eHerkenning gebruiken om in te loggen bij meerdere instanties. Om gebruik te kunnen maken van de eHerkenning moet uw bedrijf ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel. Tot voor kort was het gebruik van eHerkenning voor een fiscale eenheid omzetbelasting dan ook niet mogelijk. Dit is gewijzigd per 1 april 2021.

Verplicht gebruik eHerkenning

Momenteel kunnen ondernemers nog via de gangbare inlogmethode inloggen op het oude portaal van de Belastingdienst door middel van gebruikersnaam en wachtwoord. Met de komst van de wet Digitale Overheid stelt de Rijksoverheid het gebruik van eHerkenning verplicht voor overheidsorganisaties. Ook vragen steeds meer overheidsorganisaties om in te loggen met eHerkenning.

Fiscale eenheid btw

Een fiscale eenheid voor de btw kan niet worden ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Een fiscale eenheid kon daarom gewoon btw-aangifte blijven doen op de gebruikelijke manier zoals hierboven beschreven. Vanaf 1 april 2021 is het echter voor een fiscale eenheid voor de omzetbelasting mogelijk om gebruik te maken van eHerkenning om in te loggen op Mijn Belastingdienst Zakelijk. Binnen eHerkenning kunt u een medewerker machtigen voor de dienst ‘Omzetbelasting voor fiscale eenheden’. Hiermee kan uw medewerker bijvoorbeeld de btw-aangiften doen voor de fiscale eenheid in Mijn Belastingdienst Zakelijk.

Meer informatie

Wij houden u op de hoogte van verdere ontwikkelingen op dit gebied. Heeft u vragen en/of opmerkingen? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met een van onze btw-specialisten. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: btwadviesgroep@vanoers.nl.

Anja Adriaense
Anja Adriaensen-Vriends
Medewerker belastingadvies | btw-specialist
Contact
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Thijs Bijlard
Thijs Bijlard | Directeur fiscaal
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.