Vanoers.nlBelastingadviesBtw-tarief zonnepanelen naar 0%?

Btw-tarief zonnepanelen naar 0%? 

Zonnepanelen

De Europese Raad heeft een overeenstemming bereikt over de mogelijkheid voor EU-lidstaten om de btw op zonnepanelen te verlagen tot een tarief tussen 0 en 5 procent. Dit is onderdeel van een breder akkoord om de lijst van goederen en diensten waarop verlaagde btw-tarieven mogen worden toegepast te wijzigen. Het is aan de EU-lidstaten zelf of zij een nul- of verlaagd btw-tarief ook daadwerkelijk gaan invoeren.

Nultarief zonnepanelen

Mocht het nultarief op zonnepanelen ingevoerd worden dan blijven hiermee een hoop administratieve lasten – waaronder het aanmelden als btw-ondernemer, het terugvragen van de btw en het aanmelden voor de KOR – bespaard. Problemen onder toepassing van de KOR gedurende de zogenaamde 3-jaarstermijn, zoals het niet kunnen terugvragen van btw op aanschaf van bijvoorbeeld een vakantiewoning of teruggaaf van btw op investeringen in een nieuw gestarte eenmanszaak, kunnen hiermee ook voorkomen worden. Voor nu is het afwachten of Nederland een dergelijk nultarief gaat invoeren.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over dit artikel? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze btw-adviesgroep. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: btwadviesgroep@vanoers.nl.

Neem contact op

Anja Adriaense
Anja Adriaensen-Vriends
Senior belastingadviseur | btw-specialist
Van Oers Belastingadvies

Bent u op zoek naar een btw-adviseur?

Elke onderneming doet periodiek aangifte van de omzetbelasting. U draagt een gedeelte van de omzet af aan de Belastingdienst. Toch kan het ingewikkeld zijn. Van Oers kan u ondersteunen bij uw btw-vraagstukken.
Meer informatie
Verlaagd btw tarief

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Anja Adriaensen-Vriends
Anja Adriaensen-Vriends | Senior belastingadviseur | btw-specialist
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!