Btw-tarief wegwerpplastic 

Btw-tarief wegwerpplastic

Sinds 1 juli jl. moet er worden betaald voor wegwerpverpakkingen die (deels) gemaakt zijn van plastic. Over de verkoop hiervan is btw verschuldigd.

Btw-tarief

De Belastingdienst heeft recent bekendgemaakt dat het product dat in de wegwerpplastic zit leidend is voor het btw-tarief dat moet worden toegepast. Concreet betekent dit dat voor de plastic verpakking hetzelfde btw-tarief geldt als het product dat wordt verkocht. Ofwel: bij de verkoop van een kroket is het plastic bakje belast tegen 9%, terwijl de verkoop van een plastic beker met bier is belast tegen 21%.

Meer informatie?

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze btw-adviesgroep. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: btwadviesgroep@vanoers.nl.

Neem contact op

Schrijf u in voor de Van Oers nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Van Oers Belastingadvies

Bent u op zoek naar een belastingadviseur?

Van Oers vertaalt ingewikkelde fiscale vraagstukken naar duidelijke adviezen en concrete oplossingen. U kunt daarbij rekenen op advies toegespitst op uw specifieke situatie. Wij zijn uw specialist op het gebied van fiscale vraagstukken.
Meer informatie
Uitstel belasting gehad? Vraag een overzicht aan
Thijs Bijlard
Thijs Bijlard | Directeur fiscaal | btw-specialist
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Onze specialisten helpen u graag verder!