Vanoers.nlAgro, Belastingadvies0% btw op groente en fruit: een update

0% btw op groente en fruit: een update 

0% btw op groente en fruit: een update

Het kabinet heeft het voornemen om per 1 januari 2024 een btw-nultarief in te voeren op groente en fruit. In dit artikel geven we u een korte update over de stand van zaken.

Huidige stand van zaken

Tot op heden is groente en fruit nog steeds belast tegen het verlaagde tarief van 9% btw. Vanwege wet- en uitvoeringstechnische redenen zal het btw-nultarief niet eerder dan 1 januari 2024 worden ingevoerd. Nader onderzoek is nodig om te bezien of deze datum inderdaad haalbaar is. Ook vindt het kabinet het niet verantwoord om in de tussentijd al een btw-nultarief op onbewerkte groente en fruit in te voeren. Dit omdat bijvoorbeeld de definitie ‘onbewerkt groente en fruit’ nog niet voldoende is afgebakend. We zullen dus nog even geduld moeten hebben tot de wetgever het btw-nultarief op groente en fruit invoert.

Voor de gevolgen van het btw-nultarief voor ondernemers in de groente- en fruit sector verwijzen wij u graag terug naar ons vorige artikel: 0% btw op groente en fruit, kan dat? – Van Oers

Meer informatie?

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze btw-adviesgroep. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: btwadviesgroep@vanoers.nl.

Neem contact op

Thijs Bijlard
Thijs Bijlard
Directeur fiscaal | btw-specialist
Bekijk onze openstaande vacatures op Werken bij Van Oers.

Schrijf u in voor de Van Oers nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Van Oers Belastingadvies

Bent u op zoek naar een belastingadviseur?

Van Oers vertaalt ingewikkelde fiscale vraagstukken naar duidelijke adviezen en concrete oplossingen. U kunt daarbij rekenen op advies toegespitst op uw specifieke situatie. Wij zijn uw specialist op het gebied van fiscale vraagstukken.
Meer informatie
Uitstel belasting gehad? Vraag een overzicht aan
Thijs Bijlard
Thijs Bijlard | Directeur fiscaal | btw-specialist
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Onze specialisten helpen u graag verder!