Vanoers.nlBelastingadviesBijsluiter bij naheffingsaanslag btw ter uitleg

Bijsluiter bij naheffingsaanslag btw ter uitleg 

Bijsluiter bij naheffingsaanslag btw

Om verschillende redenen kan een ondernemer een naheffingsaanslag ontvangen. Deze reden is niet altijd duidelijk voor de ondernemer. Daarom zal de Belastingdienst voortaan een bijsluiter versturen bij de naheffingsaanslag btw met toelichting.

Inhoud bijsluiter

Om te verhelderen waarom een naheffingsaanslag btw is opgelegd wordt de reden van de ontvangen naheffingsaanslag vermeld in de bijsluiter. Als reden kan worden gegeven dat de aangifte niet of niet op tijd is ontvangen. Daarnaast kan de reden zijn dat de betaling niet geheel, te laat of niet goed ontvangen is. Ook bevat de bijsluiter de opbouw van de naheffingsaanslag en de berekening van de naheffingsaanslag. Ten slotte wordt toegelicht hoe bezwaar kan worden gemaakt tegen de naheffingsaanslag als de ondernemer het hier niet mee eens is.

Naheffingsaanslag controleren

In de bijsluiter staat ook een verwijzing naar de website van de Belastingdienst met uitleg hoe de ondernemer de naheffingsaanslag kan controleren. Deze controle is van belang omdat in sommige gevallen de naheffingsaanslag onterecht is opgelegd. Hiervoor kunt u terecht op de website van de Belastingdienst.

In Waarom krijg ik een naheffingsaanslag voor de omzetbelasting (btw)? staat vermeld wat precies in de bijsluiter naar voren komt.

Meer informatie?

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze btw-adviesgroep. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: btwadviesgroep@vanoers.nl.

Neem contact op

Thijs Bijlard
Thijs Bijlard
Directeur fiscaal | btw-specialist
Bekijk onze openstaande vacatures op Werken bij Van Oers.

Schrijf u in voor de Van Oers nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Van Oers Belastingadvies

Bent u op zoek naar een belastingadviseur?

Van Oers vertaalt ingewikkelde fiscale vraagstukken naar duidelijke adviezen en concrete oplossingen. U kunt daarbij rekenen op advies toegespitst op uw specifieke situatie. Wij zijn uw specialist op het gebied van fiscale vraagstukken.
Meer informatie
Uitstel belasting gehad? Vraag een overzicht aan
Thijs Bijlard
Thijs Bijlard | Directeur fiscaal | btw-specialist
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Onze specialisten helpen u graag verder!