Vanoers.nlBelastingadviesBelastingrente voor de vennootschapsbelasting stijgt naar 10,5%

Belastingrente voor de vennootschapsbelasting stijgt naar 10,5% 

Belastingrente stijgt met 3%

Belastingrente wordt in rekening gebracht als de aanslag vennootschapsbelasting op of na 1 juli volgend op het belastingjaar wordt opgelegd. Voor het jaar 2022 betekent dit dus dat er belastingrente in rekening wordt gebracht als de aanslag op of na 1 juli wordt opgelegd.

Stijging belastingrente

Per 1 maart 2023 wordt de belastingrente opnieuw verhoogd, deze zal 10,5% gaan bedragen. Hierdoor wordt het extra belangrijk om te zorgen dat er middels een voorlopige aanslag vennootschapsbelasting zo goed mogelijk wordt aangesloten op de te verwachten winst en daarmee de te betalen belasting. Er is namelijk geen belastingrente verschuldigd indien de Belastingdienst al beschikte over de gelden middels een eerder betaalde voorlopige aanslag.

Update: De te betalen belastingrente voor de vennootschapsbelasting wordt voorlopig niet verhoogd naar 10,5%. Hierdoor blijft de te betalen belastingrente voorlopig 8%. De Staatssecretaris heeft aangekondigd in de voorjaarsbesluitvorming opnieuw te kijken naar de tarieven van de belastingrente

Meer informatie?

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze specialisten. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: info@vanoers.nl.

Neem contact op

 

Lenny Blaakman
Lenny Blaakman
Directeur fiscaal

Schrijf u in voor de Van Oers nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Van Oers Belastingadvies

Bent u op zoek naar een belastingadviseur?

Van Oers vertaalt ingewikkelde fiscale vraagstukken naar duidelijke adviezen en concrete oplossingen. U kunt daarbij rekenen op advies toegespitst op uw specifieke situatie. Wij zijn uw specialist op het gebied van fiscale vraagstukken.
Meer informatie
Uitstel belasting gehad? Vraag een overzicht aan
Lenny Blaakman
Lenny Blaakman | Directeur fiscaal
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Onze specialisten helpen u graag verder!