Vanoers.nlBelastingadviesAanmeldtermijn KOR versoepeld voor particuliere zonnepaneelhouders

Aanmeldtermijn KOR versoepeld voor particuliere zonnepaneelhouders  

Zonnepanelen

Particulieren die in 2021 zonnepanelen hebben aangeschaft en het formulier ‘Opgaaf Zonnepaneelhouders’ naar de Belastingdienst insturen kunnen met ingang van 1 januari 2022 gebruik maken van de kleineondernemersregeling (KOR) als dit formulier uiterlijk 31 december 2021 door de Belastingdienst is ontvangen.

Goedkeuring

Deze goedkeuring is opgenomen in het met ingang van 30 november 2021 gewijzigde besluit ‘Btw-heffing en toepassing KOR bij zonnepanelen’.

Bij aanmelding voor de KOR moet het verzoek binnen zijn uiterlijk 4 weken voor de ingangsdatum. Voorheen moest het formulier ‘Opgaaf Zonnepaneelhouders’ waarin de keuze voor de KOR per 1 januari 2022 wordt aangevinkt, daarom uiterlijk vier weken voor 1 januari 2022 bij de Belastingdienst binnen zijn. Met genoemde goedkeuring is deze termijn versoepeld en moet het formulier dus uiterlijk 31 december 2021 door de Belastingdienst zijn ontvangen.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over dit artikel? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze btw-adviesgroep. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: btwadviesgroep@vanoers.nl.

Neem contact op

Anja Adriaense
Anja Adriaensen-Vriends
Senior belastingadviseur | btw-specialist
Van Oers Belastingadvies

Bent u op zoek naar een btw-adviseur?

Elke onderneming doet periodiek aangifte van de omzetbelasting. U draagt een gedeelte van de omzet af aan de Belastingdienst. Toch kan het ingewikkeld zijn. Van Oers kan u ondersteunen bij uw btw-vraagstukken.
Meer informatie
Verlaagd btw tarief

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Anja Adriaensen-Vriends
Anja Adriaensen-Vriends | Senior belastingadviseur | btw-specialist
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!