Vanoers.nlBelastingadviesAangifte schenkbelasting jubelton

Aangifte schenkbelasting jubelton 

Aangifte schenkbelasting jubelton

Per 1 januari 2023 is het bedrag voor de belastingvrije schenking voor de aankoop of verbouwing van een woning gewijzigd. Heeft u in 2022 nog een schenking ontvangen? Dan is het belangrijk dat u de schenking aangeeft bij de Belastingdienst.

Aangifte schenkbelasting

Indien u in 2022 een schenking heeft ontvangen voor de aankoop, verbouwing of aflossing van de hypotheek van de eigen woning dan dient u uiterlijk 28 februari 2023 aangifte schenkbelasting te doen. Indien in 2022 niet de gehele jubelton is geschonken dan kan deze in 2023 nog aangevuld worden tot het maximum van € 106.671.

Ook als slechts een deel van de jubelton is geschonken in 2022 is het belangrijk om in de aangifte schenkbelasting aan te geven dat het gaat om een schenking voor de eigen woning. Zie voor de voorwaarden waaraan voldaan moet worden, het artikel Spreid de jubelton over 2022 en 2023.

Meer informatie?

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze specialisten. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: info@vanoers.nl.

Neem contact op

 

Lenny Blaakman
Lenny Blaakman
Directeur fiscaal

Schrijf u in voor de Van Oers nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Van Oers Belastingadvies

Bent u op zoek naar een belastingadviseur?

Van Oers vertaalt ingewikkelde fiscale vraagstukken naar duidelijke adviezen en concrete oplossingen. U kunt daarbij rekenen op advies toegespitst op uw specifieke situatie. Wij zijn uw specialist op het gebied van fiscale vraagstukken.
Meer informatie
Uitstel belasting gehad? Vraag een overzicht aan
Lenny Blaakman
Lenny Blaakman | Directeur fiscaal
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Onze specialisten helpen u graag verder!