Vanoers.nlAgroAgroflits week 36

Agroflits week 36 

agroflits week 36

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

Energietoeslag voor zelfstandigen

Zelfstandigen met tegenvallende resultaten zijn niet automatisch in beeld bij de overheid voor de energietoeslag. U kunt de energietoeslag aanvragen als u netto minder verdient dan € 1.322,18 (alleenstaande) of € 1.888,84 (samenwonend) per maand. Onder inkomsten valt alles wat iemand als opbrengst van arbeid, onderneming of vermogen verkrijgt, zoals loon, winst, dividend of rente. Met inkomen wordt vaak ‘geld’ bedoeld maar goederen of diensten kunnen ook tot inkomsten behoren. Wilt u graag meer lezen over dit onderwerp? Het volledige artikel kunt u lezen op onze website.

Sectorrapport Boomkwekerij seizoen 2021-2022

Van Oers Agro presenteert het sectorrapport ‘Boomkwekerij‘ over het seizoen 2021-2022. Hierin geven we de ontwikkelingen in de sector aan, opgetekend op basis van de omzet- en exportontwikkeling, de arbeidskosten en de grondstoffenmarge. Ook wordt de EBITDA in beeld gebracht, wordt het consumentenvertrouwen besproken en spreken we onze verwachtingen uit over het komende seizoen. Het sectorrapport kunt u downloaden op onze website.

Aanvragen voorschot GLB-subsidies

Heeft u als agrarisch onderneming dit jaar uitbetaling van de basis- en vergroeningsbetaling aangevraagd en in juli nog geen gebruik gemaakt van de mogelijkheid van het aanvragen van een voorschot? Dan kunt u tot en met 26 september 2022 alsnog een voorschot aanvragen van € 270 per hectare met een betalingsrecht. Het voorschot zal dan in september of oktober uitbetaald worden. Het ministerie van LNV heeft hiertoe besloten vanwege de aanhoudende droogte. Heeft u dus al eerder een voorschot ontvangen, dan kunt u dit niet nog een keer aanvragen.

Papieren vervoersbewijs dierlijke mest wordt digitaal bewijs

Het is de bedoeling dat per 1 januari 2023 het “papieren” Vervoersbewijs Dierlijke Mest (VDM) vervangen wordt door het realtime Vervoersbewijs Dierlijke Mest (rVDM). Dit is echter niet alleen het vervangen van een formulier op papier door een digitale versie maar ook gelijk een nieuwe manier van werken. Wij hebben de belangrijkste veranderingen in kaart gebracht, deze leest u in het volledige artikel.

Geen compensatie voor niet-bezwaarmakers Box 3

Ingewijden hebben aan diverse media gemeld dat belastingplichtigen die geen of te laat bezwaar hebben gemaakt niet gecompenseerd zullen worden voor de te hoge Box 3-belasting die zij over de jaren 2017 tot en met 2020 hebben betaald. De Hoge Raad heeft eerder al beslist dat het kabinet de niet-bezwaarmakers niet hoeft te compenseren. De afgelopen maanden is weliswaar gekeken of niet-bezwaarmakers alsnog gecompenseerd konden worden, maar het lijkt erop dat deze compensatie er niet komt. Het zou te veel geld kosten om alle niet-bezwaarmakers te compenseren. Het definitieve besluit over wel of geen compensatie zal op Prinsjesdag worden gepresenteerd.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze Agro afdeling of bel met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Theunis Mulders
Theunis Mulders
Directeur
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.
Van Oers Agro
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Van Oers Agro

Bent u op zoek naar een agrarisch adviseur?

Van Oers Agro ondersteunt u om het optimale uit uw agrarische onderneming te halen. Wij zijn uw agrarisch adviseur die zelf uit de sector komt, geven u deskundig advies op maat en actueel inzicht in de financiële positie van uw bedrijf.
Meer informatie
Agroflits week 46

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Zij helpen u graag verder!