Vanoers.nlAgroEnergietoeslag voor zelfstandigen

Energietoeslag voor zelfstandigen 

Energietoeslag voor zelfstandigen

Zelfstandigen met tegenvallende resultaten zijn niet automatisch in beeld bij de overheid voor de energietoeslag. U kunt de energietoeslag aanvragen als u netto minder verdient dan € 1.322,18 (alleenstaande) of € 1.888,84 (samenwonend) per maand.

Wat wordt gezien als inkomen?

Onder inkomsten valt alles wat iemand als opbrengst van arbeid, onderneming of vermogen verkrijgt, zoals loon, winst, dividend of rente. Met inkomen wordt vaak ‘geld’ bedoeld maar goederen of diensten kunnen ook tot inkomsten behoren.

Hoeveel vermogen mag je hebben voor de energietoeslag?

Voor het recht op energietoeslag geldt geen vermogenstoets, maar wel moeten de inkomsten uit dit vermogen meegenomen worden, zoals rente en dividenduitkeringen.

Aanvraag via uw gemeente

De voorwaarden kunnen per gemeente verschillen. Er zijn voorbeelden van gemeenten die 1 april 2022 als peildatum nemen en dan het gemiddelde inkomen over de afgelopen 3 maanden als toetsing nemen. Ook kunnen gemeenten voor zelfstandigen achteraf het inkomen toetsen.

Tip: Vallen de inkomsten uit uw onderneming tegen en wordt het voor u lastig om de stijgende lasten te betalen, ga dan bij uw gemeente na wat de mogelijkheden zijn. Beter een afwijzing dan uw recht op € 1.300 verliezen.

Meer informatie

Heeft u het voornemen dit jaar of de komende jaren te schenken voor de eigen woning of verwacht u een schenking te krijgen? Neem dan tijdig contact met ons op zodat we de mogelijkheden kunnen beoordelen. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Arno Zagers
Arno Zagers
Directeur accountancy
Van Oers Agro

Bent u op zoek naar een agrarisch adviseur?

Van Oers Agro ondersteunt u om het optimale uit uw agrarische onderneming te halen. Wij zijn uw agrarisch adviseur die zelf uit de sector komt, geven u deskundig advies op maat en actueel inzicht in de financiële positie van uw bedrijf.
Meer informatie
Agroflits week 46

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Arno Zagers
Arno Zagers | Directeur accountancy
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Zij helpen u graag verder!