Vanoers.nlAgroSectorrapport Boomkwekerij seizoen 2021-2022

Sectorrapport Boomkwekerij seizoen 2021-2022 

Sectorrapport 2021-2022

Van Oers Agro presenteert het sectorrapport ‘Boomkwekerij‘ over het seizoen 2021-2022. Hierin geven we de ontwikkelingen in de sector aan, opgetekend op basis van de omzet- en exportontwikkeling,  de arbeidskosten, en de grondstoffenmarge. Ook wordt de EBITDA in beeld gebracht, wordt het consumentenvertrouwen besproken, en spreken we onze verwachtingen uit over het komende seizoen.

Bevindingen

Theunis Mulders, directeur van Van Oers Agro, licht de belangrijkste bevindingen toe: “Het seizoen 2021-2022 is een bewogen seizoen. De mondiale ontwikkelingen met een dalend consumentenvertrouwen als gevolg, zijn in de cijfers terug te zien. De omzet over het gehele seizoen is weliswaar gelijk gebleven aan 2020-2021, maar dit zit vooral in een goed najaar. De directe en indirecte impact van de stijging van de grondstoffenprijzen en daling van het consumentenvertrouwen zijn vanaf april zichtbaar. Desalniettemin zijn de cijfers nog steeds goed.”

Verwachting najaar 2022

De verwachtingen voor het najaar zijn voorzichtig: “Het consumentenvertrouwen zal iets verbeteren maar blijft laag. Dat heeft zijn weerslag op bedrijven met een korte teeltduur, vandaar dat de containerteeltbedrijven dit nu al merken. De verwachting is dat ook haagplanten te maken krijgen met een mindere vraag. Tegelijkertijd is vergroening en verduurzaming een terugkerend agendapunt, wat op lange termijn de vraag naar boomkwekerijproducten hoog zal houden.”

Meer informatie

Indien u naar aanleiding van deze publicatie nog vragen heeft kunt u contact opnemen met Arno Zagers of Theunis Mulders per mail agro@vanoers.nl of via 076-5978800.

Theunis Mulders
Theunis Mulders
Directeur
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Arno Zagers
Arno Zagers | Directeur accountancy
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!