Vanoers.nlAgroAgroflits week 2

Agroflits week 2 

Agroflits week 2

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

Subsidie Groen Economisch Herstel

In de Agroflits van week 51 2021 hebben wij u geïnformeerd over de Subsidie Groen Economisch Herstel. Wij willen graag nogmaals deze subsidieregeling onder uw aandacht brengen. Agrarische ondernemers kunnen 60% subsidie krijgen op investeringen. De regeling is geopend tot 14 februari 2022. Bij de aanvraag moet een projectplan geschreven worden, vanzelfsprekend kunnen wij u daarbij helpen. U kunt hier de Agroflits van week 51 2021 op uw gemak teruglezen.

Impact van het regeerakkoord

In het regeerakkoord staan wijzigingen in de fiscale wetgeving die voor u van belang kunnen zijn. De jubelton wordt per 1 januari 2024 afgeschaft. Wilt u dus een schenking van € 100.000 doen voor de aankoop of verbouwing van een huis, doe dit dan voor 31 december 2023. Daarnaast wordt per 2023 de middelingsregeling afgeschaft. Door deze regeling kan het inkomen over drie aansluitende jaren gemiddeld worden, waardoor u mogelijk minder belasting verschuldigd bent. Dit kan gunstig uitpakken als u grote verschillen in inkomen heeft, doordat u bijvoorbeeld met pensioen bent gegaan. In het regeerakkoord staan plannen voor het verhogen van de overdrachtsbelasting van 8% naar 9% voor verkrijgingen van woningen door rechtspersonen en particulieren die niet zelf langdurig in de woningen gaan wonen. Het wordt vanaf 2023 dus duurder om een huis als belegging te kopen. Voor meer wijzigingen kunt u het volledige artikel hier lezen.

Balansgegevens per 31 december 2021

Als wij de jaarrekening van uw agrarische onderneming opstellen, is het van belang dat wij van u een aantal extra gegevens ontvangen. De betreffende gegevens hebben betrekking op het afgelopen boekjaar. Bij veel bedrijven is het boekjaar gelijk aan het kalenderjaar, dus het is weer tijd om deze gegevens te verzamelen en aan ons te verstekken. Via onderstaande button kunt u een Excel bestand downloaden. Deze kunt u, nadat u de voor u geldende gegevens heeft ingevuld, mailen naar agro@vanoers.nl

Download

Melden maispercelen op zand- en lössgrond

Heeft u percelen zand of lössgrond waarop u verwacht dat er dit jaar mais geteeld gaat worden. Meld deze percelen dan uiterlijk 15 februari 2022 aan bij RVO. Op basis van deze melding kan de NVWA namelijk controleren of een ondernemer cf. de wetgeving voor 14 maart geen drijfmest of vloeibaar zuiveringsslib uitrijdt op maispercelen. Als een perceel niet tijdig aangemeld is, mag er dit jaar, ook door eventuele huurders, geen mais geteeld worden op het betreffende perceel. Voor meer informatie kunt u het volledige artikel hier lezen.

Aanvullende gegevens landbouwer 2021

Heeft u een brief gehad van RVO inzake de aanvullende gegevens landbouwer of heeft u in 2021 een derogatievergunning aangevraagd. Dan dient u deze uiterlijk 31 januari 2022 doorgegeven te hebben via RVO.nl. Dit betreft o.a. de voorraad van alle mest, dus ook kunstmest, per 31 december 2021 en de aan- en afvoer van kunstmest in 2021. Op de site van RVO kunt u nalezen waarmee u bij het doen van deze opgave rekening moet houden.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze Agro afdeling of bel met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Theunis Mulders
Theunis Mulders
Directeur
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.
Van Oers Agro

Bent u op zoek naar een agrarisch adviseur?

Van Oers Agro ondersteunt u om het optimale uit uw agrarische onderneming te halen. Wij zijn uw agrarisch adviseur die zelf uit de sector komt, geven u deskundig advies op maat en actueel inzicht in de financiële positie van uw bedrijf.
Meer informatie
Agroflits week 46

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Zij helpen u graag verder!