Vanoers.nlAgroMelding maispercelen op zand- en Lössgrond

Melding maispercelen op zand- en Lössgrond 

Melding maispercelen

Wilt u dit jaar mais gaan telen op zand- en lössgrond? Zorg er dan voor dat u de betreffende percelen uiterlijk 15 februari heeft gemeld bij mijn.rvo.nl.

Voor percelen bouwland waarop mais geteeld gaat worden geldt namelijk, dat deze niet voor 15 maart bemest mogen worden met drijfmest of vloeibare zuiveringsslib. Voor percelen grasland waarop u mais gaat telen, geldt deze kortere uitrijperiode niet. Toch bent u verplicht ook die percelen aan te melden.

Wie maakt de melding?

De melding wordt gedaan door de gebruiker die de grond op het moment van melden in gebruik heeft. Indien dus een perceel na 15 februari van gebruiker wisselt, dient de nieuwe gebruiker bij de vorige gebruiker na te vragen of er een melding heeft plaats gevonden. Heeft de vorige gebruiker het perceel niet aangemeld, dan kan de nieuwe gebruiker op het betreffende perceel dit jaar geen mais telen. Heeft de vorige gebruiker het perceel wel aangemeld, maar wil de nieuwe gebruiker voor 15 maart drijfmest uit gaan rijden op het betreffende perceel, dan zal de vorige gebruiker de melding moeten wijzigen.

Hoe maakt u de melding?

U dient de melding te verzorgen via de site van mijn.rvo.nl bij “Direct regelen Maispercelen”. Hiervoor heeft u een eHerkenning minimaal niveau 2+ of, indien u een particulier bent, een DigiD met sms-code of DigiD-app nodig. Via “mijn percelen” kunt u percelen toevoegen of verwijderen. De ondertekening van de melding kan door middel van de TAN-codes of de eHerkenning. Na ondertekening ontvangt u een ontvangstbevestiging van de melding via de mail. Deze is ook terug te vinden op de site van RVO in Mijn dossier tezamen met het overzicht van de gemelde percelen. Deze stukken moet u kunnen tonen bij een controle door de NVWA.

Doorgeven wijzigingen

Tot en met 15 februari kunt u altijd nog percelen toevoegen. RVO kijkt dan alleen naar de laatste melding. Vanaf 16 februari tot uiterlijk 14 maart kunt u alleen nog de oppervlakte van een perceel kleiner maken of een perceel intrekken. Overigens bent u niet verplicht om op de percelen die u gemeld heeft ook daadwerkelijk mais te gaan telen. De uiteindelijke teelt geeft u door in de gecombineerde opgave.

Controle door NVWA

De NVWA controleert aan de hand van de meldingen of u in de periode van 16 februari tot en met 14 maart drijfmest of zuiveringsslib uitrijdt op de gemelde percelen bouwland. Vanaf 15 maart controleert ze of er mais geteeld wordt op percelen welke hiervoor niet zijn aangemeld.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze Agro afdeling of bel met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Theunis Mulders
Theunis Mulders
Directeur
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.
Van Oers Agro

Bent u op zoek naar een agrarisch adviseur?

Van Oers Agro ondersteunt u om het optimale uit uw agrarische onderneming te halen. Wij zijn uw agrarisch adviseur die zelf uit de sector komt, geven u deskundig advies op maat en actueel inzicht in de financiële positie van uw bedrijf.
Meer informatie
Agroflits week 46

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Zij helpen u graag verder!