Het kenniscentrum voor dga en familiebedrijven
Het kenniscentrum voor dga en familiebedrijven

Kennismaking met het kenniscentrum

Familiebedrijven doen het goed en zijn belangrijk voor de Nederlandse economie. Van Oers heeft al meer dan 50 jaar ervaring in de begeleiding van dergelijke familiebedrijven.

In de loop der jaren is daar steeds meer specialistische kennis bij komen kijken. Deze kennis hebben wij gebundeld in ons "Kenniscentrum voor dga en familiebedrijf". Een aantal gespecialiseerde adviseurs zet zich in om met onderscheidende advisering het beste te bieden dat onze cliënten zich kunnen wensen. Op deze website treft u een aantal voorbeelden daarvan aan.

Belangrijk bij de advisering van de dga en het familiebedrijf is dat het niet uitsluitend gaat om de technische kennis. Het gaat er ook om de emotie bij het bedrijf en de familie te begrijpen. Een (groot) familievermogen geeft ouders bij de opvoeding van hun kinderen vaak extra zorgen. Uiteindelijk moet ieder kind zelf leren omgaan met geldzaken. Het begint bij zakgeld, gaat naar het zien rond te komen met een studiebudget, wordt gevolgd door het verdienen van een eigen inkomen en leidt uiteindelijk tot het beheer van het geërfde/geschonken vermogen. Extra complex wordt het als tot het geërfde vermogen een bedrijf behoort. Er komen dan diverse andere belanghebbenden in beeld waar de erfgenamen rekening mee moeten houden.

Bij Van Oers ontmoet u mensen zoals u die deze processen begrijpen en kunnen begeleiden. Adviseurs met een hoog ambitieniveau en uitblinkend in hun vak. Wij weten wat u als mens en als ondernemer drijft. Onze dienstverlening sluit daar naadloos op aan.

 

De waarde(n) van het familiebedrijf 08-03-2017 Het Erasmus Centre for Family Business (ECFB) heeft onderzoek gedaan naar het belang van de familiewaarden binnen het familiebedrijf. Hieruit komt naar voren dat de familiewaarden een zeer belangrijke factor zijn binnen het familiebedrijf en bijdragen aan het relatief bovenmatig presteren van familiebedrijven.
Hoe toegankelijk wordt het UBO-register? De laatste ontwikkelingen 08-03-2017 Op 28 februari 2017 heeft de commissie van Europese en monetaire zaken van het Europees parlement een amendement aangenomen dat betrekking heeft op het in te voeren UBO-register. Uit dit register moet blijken wie belanghebbende is tot het vermogen van BV’s, niet beursgenoteerde NV’s, stichtingen, verenigingen en personenvennootschappen. De sleutel tot uw privacy!
Familievermogen op straat door centraal aandeelhoudersregister? 07-02-2017 Is uw familievermogen binnenkort voor iedereen zichtbaar? Ligt het met andere woorden gewoon op straat? Het vermogen van uw onderneming wilt u bij voorkeur afschermen voor de buitenwereld en u wilt niet aan de grote klok hangen “wat u waard bent”. Een korte uiteenzetting wat het centraal aandeelhouderregister inhoudt, wat dit voor u betekent én wat u kunt doen om het familievermogen optimaal te beschermen tegen ongenode gasten.
Wat doet het Kenniscentrum?

Actualiteiten

Zoek je specialist!