Vanoers.nlDienstenLoonadviesSociale zekerheid en loonbelasting

Advies over sociale zekerheid en loonbelasting

Spaarpot, rekenmachine, geld
1 van 6
Arbeidsvoorwaarden
Onder bepaalde voorwaarden kunt u belastingvrij kosten aan uw werknemers vergoeden, verstrekken en ter beschikking stellen. Laat u goed informeren.
Looncontrole
Eens per vijf jaar kan de Belastingdienst bij u op de stoep staan voor een looncontrole. Met onze pre-scan brengt u risico’s en gemiste kansen in kaart.
Loonscan
Loopt u risico op het gebied van loonbelasting en de premieheffing sociale verzekeringen? Voorkom dat u bij de controle een naheffingsaanslag opgelegd krijgt.
Sociale zekerheid
In Nederland kennen we volksverzekeringen voor inwoners en werknemersverzekeringen voor werknemers in loondienst. Daarnaast zijn er ook sociale voorzieningen
Vergoeding vervoer
De Belastingdienst controleert streng op het gebied van vervoer. Weet u welke wetten en regels er gelden en waar u op moet letten bij een auto van de zaak of de vergoeding van reiskosten aan uw medewerkers?
Werkkostenregeling
Jaarlijks kunt u werknemers binnen de vrije ruimte van de werkkostenregeling onbelast verschillende vergoedingen en verstrekkingen geven. Wordt de vrije ruimte overschreden dan betaalt u een eindheffing van 80% over de overschrijding. Maakt u optimaal gebruik van de werkkostenregeling?
sociale zekerheid met van oers loonadvies

Wat is sociale zekerheid?

Voor wat betreft de sociale zekerheid kennen we in Nederland de volksverzekeringen en de werknemersverzekeringen. De volksverzekeringen gelden voor alle inwoners van Nederland. Werknemersverzekeringen gelden in beginsel voor alle werknemers in loondienst die in Nederland werken. Naast de sociale verzekeringen zijn er ook nog de sociale voorzieningen.

Werkgevers hebben te maken met uitgebreide wet- en regelgeving die niet altijd eenvoudig te doorgronden is. Wij kunnen u daarbij helpen.

Hulp bij loonbelasting berekenen en sociale verzekeringen

Werkgevers hebben te maken met uitgebreide wet- en regelgeving die niet altijd eenvoudig te doorgronden en toe te passen is. Wij kunnen u daarbij helpen.

Uw adviseur voor alle sociale verzekeringen

Van Oers Loonadvies biedt een breed scala aan diensten, producten en advies op het gebied van loonbelasting en sociale zekerheid. Voor vragen of ondersteuning kunt u terecht bij een van onze specialisten. Zij kunnen u alles vertellen over:

  • Arbeidsvoorwaarden;
  • Sociale zekerheid en werkgeverslasten;
  • Subsidiemogelijkheden;
  • Loonscan en looncontrole;
  • Grensoverschrijdende arbeid;
  • DGA (Directeur-grootaandeelhouders) en zelfstandingen

 

Werkkostenregeling

 

Tot 1,2% van uw loonsom kunt u belastingvrij vergoedingen en verstrekkingen aan uw werknemers geven (de zogenoemde ‘vrije ruimte’). Daarboven betaalt u een eindheffing van 80%. Heeft u goed in beeld voor welke kosten dit geldt? Benut u de volledige vrije ruimte of wilt u weten hoe u de werkkostenregeling optimaal kunt gebruiken? Wij adviseren u graag.

Vervoer en reiskostenvergoeding aan medewerkers

De meeste werknemers reizen om verschillende redenen op verschillende manieren voor hun werk. Zij maken bijvoorbeeld kosten voor woon-werkverkeer, zakelijke reizen en/of eventueel studiereizen. Deze vervoer- en reiskosten kunt u als werkgever vergoeden. U kunt ook aan uw werknemer een (lease)auto ter beschikking stellen. De Belastingdienst controleert steeds strenger op het gebied van vervoer. Het is daarom belangrijk dat u weet waar u op moet letten. Dit geldt ook voor de bestelauto’s waarmee uw werknemers naar uw klanten rijden.

sociale zekerheid met van oers loonadvies

Looncontrole

Is uw onderneming nog nooit met een controle loonheffingen geconfronteerd en vraagt u zich af wanneer de Belastingdienst bij u op de stoep zal staan? De Belastingdienst komt gemiddeld één keer in de vijf jaar bij u langs om een looncontrole uit te voeren. Wij kunnen u werk uit handen nemen en u begeleiden bij deze looncontrole. Vooruitlopend op een eventuele looncontrole kunnen wij een pré-scan uitvoeren, waarmee wij de eventuele risico’s en/of de gemiste kansen voor u in kaart kunnen brengen.

Sociale zekerheid

Voor wat betreft sociale zekerheid kennen we in Nederland de volksverzekeringen en de werknemersverzekeringen. De volksverzekeringen gelden voor alle inwoners van Nederland. Werknemersverzekeringen gelden in beginsel voor alle werknemers in loondienst die in Nederland werken. Naast de sociale verzekeringen zijn er ook nog de sociale voorzieningen en personeelssubsidies. Werkgevers hebben te maken met uitgebreide wet- en regelgeving die niet altijd eenvoudig te doorgronden is. Wij kunnen u daarbij helpen.

Arbeidsvoorwaarden

Het loonbegrip is een ruim begrip. Veel van wat een werkgever verstrekt aan zijn werknemers leidt tot heffing. Onder arbeidsvoorwaarden kunnen werkgevers ook kosten en dergelijke belastingvrij aan hun werknemers vergoeden, verstrekken en/of ter beschikking stellen. Een uitruil met brutoloon behoort tot de mogelijkheden. Laat u over de (on)mogelijkheden informeren en neem contact met ons op.

Juiste loonbelastingtabel

Om de juiste loonbelastingtabel te gebruiken moet u weten van welk land uw werknemer inwoner is. Vraag het stroomschema aan als hulpmiddel om vast te stellen of uw werknemer inwoner van Nederland is of niet.

sociale zekerheid met van oers loonadvies

Loonscan

Als werkgever loopt u mogelijk risico’s op het gebied van loonbelasting en de premieheffing sociale verzekeringen. Met een loonscan kunnen mogelijke risico’s gesignaleerd worden. Zo kan u tijdig anticiperen en daarmee het risico dat u bij een controle loonheffingen naheffingsaanslagen (veelal met een boete) krijgt opgelegd, beperken.

Meer weten?

Neem direct contact met ons op

Klanten die u voor zijn gegaan

Samenwerking met Van Oers Loonadvies

Angela Veraart
Angela Veraart | Belastingadviseur
Vragen over loonbelasting en sociale zekerheid?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter. Het kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos.
Neem contact op phone Terugbelverzoek