Werkkostenregeling

Beleggen
werkkostenregeling door van oers

Wat is de werkkostenregeling?

Alle vergoedingen of verstrekkingen die u als werkgever aan uw werknemers doet, vormen in beginsel loon. Wilt u een personeelsuitje organiseren, een sportabonnement aan uw werknemers vergoeden of een kerstpakket aan uw werknemers verstrekken? Dan kunnen deze kosten onder de vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR) vallen.

werkkostenregeling door van oers

Vrije ruimte werkkostenregeling

De WKR maakt het mogelijk om als werkgever onbelaste vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen aan uw werknemers te doen. Hiervoor is een vrije ruimte beschikbaar die wordt berekend over de loonsom van al uw werknemers. Wanneer het totaal van de vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen binnen de vrije ruimte blijft, dan hoeft u hier geen belasting (eindheffing) over te betalen. Onder voorwaarden komen bepaalde posten niet ten laste van de vrije ruimte, omdat er een zogenoemde gerichte vrijstelling van toepassing is of een nihilwaardering.

WKR-check

Het is van belang dat u jaarlijks een WKR-berekening maakt. Bij een looncontrole van de Belastingdienst zullen zij dat ook opvragen. Onze specialisten ondersteunen u graag bij het inventariseren van uw vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen en denken graag mee over hoe u de werkkostenregeling optimaal kunt benutten. Zo kunt u een WKR-check door ons laten uitvoeren om inzicht te krijgen in uw persoonlijke WKR-situatie.

kim verhoeven-heinen
Kim Heinen | Manager HR Solutions
Vragen over de werkkostenregeling?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter. Het kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos.
Neem contact op phone Terugbelverzoek