werkgeverslasten berekenen door van oers

Werknemersverzekeringen

Als werkgever met personeel in loondienst bent u premies werknemersverzekeringen verschuldigd. De werknemersverzekeringen verzekeren werknemers tegen het inkomensverlies als ze werkloos, arbeidsongeschikt of ziek worden. De hoogte van een aantal premies is afhankelijk van de specifieke situatie. Zo spelen bij de vaststelling van de premie Werkhervattingskas (Whk) de omvang (premieloonsom) van de werkgever, de sectorindeling en de instroom van (ex-)werknemers in de Ziektewet en WGA een rol. Ook de Aof-premie is afhankelijk van de premieloonsom van de werkgever. Voor de toepassing van de hoge of de lage Awf-premie (ook wel WW-premie) is het bepalend wat voor type contract de werknemer heeft. Tevens gelden er in bepaalde gevallen herzieningsregels waardoor u alsnog de hoge premie verschuldigd bent.

Hulp bij de juiste toepassing van de premies

Onze specialisten ondersteunen u graag bij de juiste toepassing van de premies werknemersverzekeringen. Zo kunnen zij een controle doen op de toegepaste Awf-premie (en de herzieningsregels) en of de Whk-premie correct is vastgesteld. Daarnaast is het mogelijk om een sectorindeling check door onze specialisten te laten uitvoeren. De sectorindeling kan namelijk van invloed kan zijn op de hoogte van de Whk-premie en kan een indicator vormen voor het van toepassing zijn van een cao en bedrijfstakpensioenfonds.

Eigenrisicodragerschap

Ook met vragen omtrent eigenrisicodragerschap voor de Ziektewet en WGA kunt u bij Van Oers terecht. De keuze tussen publiek verzekeren via het UWV en privaat verzekeren via eigenrisicodragerschap is complex en hangt af van diverse factoren. Het is dan ook raadzaam om u goed te (laten) informeren en adviseren over de voor- en nadelen van eigenrisicodragerschap en wanneer eigenrisicodragerschap voor u interessant kan zijn.

werkgeverslasten berekenen door van oers

Alles weten over uw werkgeverslasten?

Benieuwd naar onze dienstverlening op het gebied van werkgeverslasten en werknemersverzekeringen? Neem dan contact op met onze specialisten. Zij vertellen u hier graag meer over.

 

Angela Veraart
Angela Veraart | Belastingadviseur
Benieuwd hoe we uw organisatie verder kunnen helpen met de looncontrole?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter. Het kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos.
Neem contact op phone Terugbelverzoek