Met het Coronadossier houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Vanoers.nlBranchesOnderwijsFinanciële administratie

Financiële administratie voor het onderwijs

stapels muntgeld met graduation cap
1 van 6
Opstellen jaarrekening
In het onderwijs is het opstellen van een jaarrekening belangrijk. Het kost veel tijd. De jaarrekening is namelijk onderdeel van het jaarverslag. Wij ondersteunen u.
Maken van bestuursformatieplan
Wat zijn de verwachtingen en ontwikkelingen van uw onderwijsorganisatie? Hoe staat het met het budget? Middels het bestuursformatieplan krijgt u dit inzichtelijk.
Opstellen (meerjaren)begroting
Wat zijn uw doelen met uw onderwijsinstelling? Waar staat u over vijf of 10 jaar? Wij stellen samen met u de begroting op. Dit vormt de basis voor de toekomst.
Maken van managementrapportages
Met een managementrapportage krijgt u inzicht in de activiteiten van uw onderwijsinstelling. Wij stellen deze met u op en we adviseren u op basis van de gegevens.
Advies over belastingen
Onderwijsinstellingen zijn vrijgesteld van btw. Toch heeft u op veel vlakken te maken met belastingen, zoals loonbelasting en omzetbelasting. Wij adviseren u.
Inhuren financial controller
Blijft u zich liever focussen op het onderwijs en wilt u de financiële administratie volledig uitbesteden? Dat kan, wij nemen graag uw administratie uit handen.
uw financiële administratie met Van Oers Onderwijs

Voor de financiële administratie van uw onderwijsinstelling komt u naar Van Oers Onderwijs

Onderwijsinstellingen spelen een belangrijke rol in de maatschappij. Een verantwoorde en juiste bedrijfsvoering is dan ook van groot belang. Dit houdt tevens in dat een professionele financiële administratie gewenst is voor een onderwijsinstelling. Naast dat het een administratieve verplichting is, helpt het u ook om de juiste beslissingen te nemen en de beste koers te varen. Onze specialisten van Van Oers Onderwijs ondersteunen u hierbij. We stellen jaarrekeningen en een meerjarenbegroting op, we maken een bestuursformatieplan en managementrapportages en we adviseren u over de belastingen voor het onderwijs. Wij kunnen tevens de gehele financiële administratie van u overnemen.

 

uw financiële administratie met Van Oers Onderwijs

Waarom de financiële administratie voor uw onderwijsinstelling uitbesteden?

U merkt dat u steeds vaker moet dealen met extra uitdagingen. Denk hierbij aan de overheidsbezuinigingen, waardoor u het moet stellen met een krapper budget. Creativiteit, een goede visie en een ervaren blik zijn dan noodzakelijk. Onze specialisten hebben veel ervaring en we hebben onze meerwaarde al vaker bewezen. U bepaalt zelf welke werkzaamheden u door ons laat doen en welke u zelf blijft doen.

uw financiële administratie met Van Oers Onderwijs

Wat kan Van Oers Onderwijs voor u betekenen?

Onze experts hebben veel ervaring en kennis van de wet- en regelgeving op onderwijsgebied. Wij denken mee, maar vooral ook vooruit. Wij doen meer dan het plat verwerken van facturen. Wij adviseren u, attenderen u op risico’s en kansen en helpen u uw bedrijfsvoering zo efficiënt mogelijk in te richten. Waar moet u op letten? Hoe zit de begroting in elkaar en waar liggen de kansen? Hieronder geven we kort aan wat we nog meer voor u kunnen betekenen.

Ontzorgen

  • Scannen en boeken van facturen.
  • Verwerken van kas- en bankmutaties.
  • Verwerken van beschikkingen DUO.
  • Verwerken van vaste activa: (des)investeringen, afschrijvingen.

Adviseren

  • Aan de hand van tussentijdse cijfers denken onze medewerkers met u mee over het financiële beleid: wat gaat goed en wat kan beter? Ligt u op koers of moet er worden bijgestuurd.

Ondersteunen

  • Maatwerk: in overleg met u verricht Van Oers Onderwijs specifieke werkzaamheden.
  • Ondersteuning bij de inrichting, passend bij uw doelstellingen.


Informeren 

  • Dagelijks op de hoogte van actuele cijfers: financiële en personeelsadministratie.
  • Altijd op de hoogte van de actualiteit over wet- en regelgeving en wat dit voor uw organisatie betekent via onze periodieke nieuwsbrieven.
Meer weten?

Neem direct contact met ons op

Klanten die u voor zijn gegaan

Samenwerking met Van Oers Onderwijs

jack van boxtel
Jack van Boxel | Adviseur bedrijfsvoering onderwijs
Wilt u ook het optimale uit uw financiële administratie en bedrijfsvoering van uw onderwijsinstelling halen?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter. Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend.
Neem contact op phone Terugbelverzoek