Vanoers.nlWat zijn de subsidiemogelijkheden in de transportsector?
Wat zijn de subsidiemogelijkheden in de transportsector?

Er zijn verschillende subsidiemogelijkheden binnen de Transportsector. Bijvoorbeeld AanZet, SEBA en Energie investeringsaftrek en MIA/Vamil.

AanZet: vanaf 4 april 2023 9.00 uur kan de Aanschafsubsidie Zero-Emissie Trucks (AanZET) worden aangevraagd. Deze regeling geldt voor ondernemers en non-profitorganisaties die een nieuwe, volledig emissieloze (uitstootvrije) vrachtauto willen kopen of financial-leasen.

Het subsidiebedrag is een percentage van de verkoopprijs, inclusief af-fabriekopties zoals die op de overeenkomst staat, exclusief btw. Voor meer informatie en de percentages kunt u de website van het RVO bezoeken: Aanschafsubsidie Zero-Emissie Trucks (AanZET) (rvo.nl).

Let op: het budget voor 2023 bedraagt €30 miljoen. Bij de openstelling van de subsidieregeling op 9 mei 2022 was dit budget op de dag van de openstelling overtekend. Wees er dus snel bij.

 

SEBA: vanaf 10 januari 2023 09.00 uur kan de SEBA voor 2023 worden aangevraagd voor de aanschaf van nieuwe, uitstootvrije bedrijfsauto’s met een elektromotor die vallen onder voer voertuigclassificaties N1 of N2, tot een maximum gewicht van 4.250 kg.

Dominique Aarts
Dominique Aarts
Adviseur Duurzaamheid en Innovatie
Direct contact