Vanoers.nlOnderwijsCao onderwijs | Waar moet u de komende maanden op letten?

Cao onderwijs | Waar moet u de komende maanden op letten? 

Onderwijs hand opsteken

Het einde van het schooljaar is in zicht. Wij lichten een aantal punten uit de cao uit die belangrijk zijn voor de maanden juli en augustus.

Periodiek 1 augustus

Werknemers die nog niet in de hoogste trede van hun loonschaal worden uitbetaald, krijgen bij niet onderbroken dienstverband jaarlijks op 1 augustus een periodiek toegekend. De werkgever kan hiervan afwijken onder bepaalde voorwaarden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze PSA adviseurs

Bij een onderbroken dienstverband wordt de periodiek toegekend indien de werknemer voldoet aan één van de volgende voorwaarden:

  • De werknemer is afgelopen schooljaar gedurende 60 dagen werkzaam geweest of;
  • Is gedurende alle schoolweken benoemd of aangesteld geweest.

Schaaluitloop

Voor werknemers die benoemd zijn in LA-functie (basis onderwijs), dan wel in LB-functie(speciaal (basis) onderwijs), geldt dat zodra de werknemer het maximumsalaris van zijn schaal LA respectievelijk LB bereikt, de werknemer een schaaluitloopbedrag krijgt toegekend na een eenmalige beoordeling, tenzij er op basis van deze beoordeling sprake is van onvoldoende functioneren.

Reiskosten maanden juli en augustus

Werknemers die het gehele schooljaar zijn benoemd of aangesteld en behoren tot de functiecategorieën directie, onderwijsgevend personeel en onderwijsondersteunend personeel met lesgevende en/of behandelende taken, ontvangen geen reiskostenvergoeding in de maanden juli en augustus. Werknemers die het gehele schooljaar zijn benoemd of aangesteld en die behoren tot de functiecategorie onderwijsondersteunend personeel zonder lesgebonden en/of behandelende taken, ontvangen alleen in de maand juli geen reiskostenvergoeding.

Bindingstoelage

De volgende werknemers hebben in de maand augustus recht op een bindingstoelage, indien zij op 1 augustus worden bezoldigd volgens het maximumsalaris of hoger dan hun salarisschaal en er geen beoordeling ten grondslag ligt van onvoldoende functioneren:

  • Directeuren en adjunct-directeuren
  • Leraren
  • Onderwijsondersteunend personeel in een functie ingeschaald in schaal 9

Dit zijn lang niet alle punten uit de cao van het onderwijs. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

  • icon

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Marleen van Loon
Marleen van Loon | Teamleider onderwijs
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.