Vanoers.nlHR SolutionsAanvraagmogelijkheid Subsidieregeling praktijkleren studiejaar 2022/2023

Aanvraagmogelijkheid Subsidieregeling praktijkleren studiejaar 2022/2023 

Aanvraagmogelijkheid subsidieregeling praktijkleren

In ons artikel ‘Voortzetting Subsidieregeling praktijkleren’ van januari kwam naar voren dat de Subsidieregeling praktijkleren ook voor het studiejaar 2022/2023 van toepassing is. De aanvraagperiode voor de Subsidieregeling praktijkleren start 2 juni 2023 om 9.00 uur. In dit artikel zal worden beschreven hoe deze aanvraag werkt.

Voorwaarden

Met de Subsidieregeling praktijkleren krijgt u als werkgever een tegemoetkoming voor de kosten die u maakt voor de begeleiding van een leerling of student. Ook de loon- of begeleidingskosten van een promovendus of technologisch ontwerper in opleiding (toio) komen voor subsidie in aanmerking. De hoogte van de subsidie hangt af van het aantal weken dat u een student of leerling begeleidt en kan maximaal € 2.700 per gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats bedragen.

Voor erkende leerbedrijven in de sectoren landbouw, horeca en recreatie kan bovenop de gebruikelijke Subsidieregeling praktijkleren een extra subsidiebedrag aangevraagd worden als zij een bbl- leerplek aanbieden. Bij de aanvraag van het basisbedrag van de Subsidieregeling praktijkleren moet het erkende leerbedrijf in het aanvraagformulier aangeven of het behoort tot de sector landbouw, horeca of recreatie. Hiervoor is het bepalend dat de hoofdactiviteit van het erkende leerbedrijf bij de Kamer van Koophandel geregistreerd staat onder één van de SBI-codes voor landbouw, horeca of recreatie gedurende het studiejaar. Meer informatie over de voorwaarden (per onderwijscategorie) van deze regeling is te vinden op de website van RVO.

Tijdlijn aanvraag Subsidieregeling praktijkleren

  • Van april tot en met augustus: aanvrager bereidt zich voor op indiening;
  • Van 2 juni 2023 (9:00 uur) tot en met 15 september 2023 (17:00 uur): aanvrager of intermediair dient de aanvraag in;
  • Van augustus tot en met december: RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) beoordeelt de aanvragen;
  • Voor eind december: RVO verstuurt het besluit;
  • Voor eind december: RVO betaalt subsidie uit;
  • Van januari tot en met oktober: RVO voert controles uit.

Aanvragen subsidie

De aanvraagperiode loopt vanaf vrijdag 2 juni 2023 (9:00 uur) tot en met vrijdag 15 september 2023 (17:00 uur). Meer informatie over deze regeling is ook te vinden op de website van RVO. Wij ondersteunen u graag bij het indienen van de subsidieaanvraag. Ook kunnen wij dit volledig uit handen nemen indien gewenst.

Meer informatie

Wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met uw contactpersoon voor de loonverwerking. Bent u nog geen klant bij ons? Neem dan contact op met één van onze adviseurs loonbelasting en sociale zekerheid. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: loonadvies@vanoers.nl.

Neem contact op

  • icon
Van Oers Loonadvies

Wilt u zeker zijn van een correcte en betrouwbare salarisadministratie?

Van Oers Loonadvies neemt deze verantwoordelijkheid graag van u over. Wij geven u graag advies op maat en bieden ondersteuning. Bijvoorbeeld op het gebied van loonadvies, salarisadministratie, arbeidsrecht, loonbelasting en sociale zekerheid.
Meer informatie
Loonadministratie zelf doen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kim Heinen
Kim Heinen | Manager HR Solutions
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!