Vanoers.nlHR SolutionsAanvraagmogelijkheid subsidieregeling praktijkleren 2020-2021

Aanvraagmogelijkheid subsidieregeling praktijkleren 2020-2021 

Coronavirus: NOW niet verrekenen met loonkostensubsidie LKS

Een praktijk- of werkleerplaats is een ideale manier om studenten en leerlingen voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Als u een dergelijke plek aanbiedt kunt u met de subsidieregeling praktijkleren tot wel € 2.700 subsidie per gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats ontvangen!

Subsidieregeling school-/studiejaar 2020-2021

Vanaf 2 juni kan de subsidieregeling aangevraagd worden voor het school-/studiejaar 2020-2021. Voor erkende leerbedrijven in de sectoren landbouw, horeca en recreatie kan bovenop de gebruikelijke Subsidieregeling praktijkleren een extra subsidiebedrag aangevraagd worden als zij een bbl- leerplek aanbieden. Bij de aanvraag van het basisbedrag van de Subsidieregeling praktijkleren moet het erkende leerbedrijf in het aanvraagformulier aangeven of het behoort tot de sector landbouw, horeca of recreatie. Hiervoor is het bepalend dat de hoofdactiviteit van het erkende leerbedrijf bij de Kamer van Koophandel geregistreerd staat onder één van de SBI-codes voor landbouw, horeca of recreatie gedurende het studiejaar.

Tegemoetkoming

De subsidie is een tegemoetkoming voor de kosten die een werkgever maakt voor de begeleiding van een leerling, deelnemer of student. Ook is de subsidie een tegemoetkoming in de loon- of begeleidingskosten van een promovendus of technologisch ontwerper in opleiding (toio). Het schooljaar (voor vmbo, VSO, PRO, entree in vmbo en mbo) loopt van 1 augustus tot en met 31 juli. Het studiejaar (voor hbo, promovendi en toio’s) loopt van 1 september tot en met 31 augustus. U vraagt de subsidie na afloop van de begeleiding aan. Op de website van RvO vindt u de voorwaarden per onderwijscategorie om in aanmerking te komen voor de subsidie.

Aanvraagperiode

Een aanvraag indienen voor school-/studiejaar 2020-2021 is mogelijk van 2 juni tot en met 16 september 2021, voor 17:00 uur. 

Let op! Een aanvraag kan alleen gedaan worden via eHerkenning. Dit is een digitale toegangssleutel van de overheid. Van 2 juni 2021 tot en met 30 juni 2021 kan de aanvraag nog ingediend worden met eHerkenning betrouwbaarheidsniveau 1 of 2. Vanaf 1 juli 2021 is minimaal eHerkenning niveau 3 nodig met machtiging ‘RVO diensten op niveau eH3’. 

Meer informatie?

Wij ondersteunen u graag bij het indienen van de subsidieaanvraag. Ook kunnen wij dit volledig bij u uit handen nemen. Wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met uw contactpersoon voor de loonverwerking. Bent u nog geen klant bij ons? Neem dan contact op met één van onze adviseurs loonbelasting en sociale zekerheid. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: loonadvies@vanoers.nl.

Neem contact op

Angela Veraart
Angela Veraart
Belastingadviseur
Bekijk onze openstaande vacatures op Werken bij Van Oers.
  • icon
Angela Veraart
Angela Veraart

Schrijf u in voor de Van Oers nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Angela Veraart
Angela Veraart | Belastingadviseur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer.