Vanoers.nlAgroAgroflits week 14

Agroflits week 14 

Agroflits week 14

Lees het laatste agrarische nieuws.

Subsidie voor vestiging van jonge landbouwers

De subsidie voor vestiging van jonge landbouwers gaat op 3 juni 2024 om 09.00 uur open. Jonge landbouwers die vanaf 1 januari 2023 een bedrijf geheel of gedeeltelijk hebben overgenomen kunnen in aanmerking komen voor een subsidie van € 80.000. Toekenning zal plaats vinden op basis van volgorde van binnenkomst. Wanneer u hiervoor in aanmerking komt en aan welke voorwaarden u dient te voldoen kunt u nalezen op de website van het RVO. 

Duurzame inzetbaarheid: investeren in succes dat toekomstbestendig is

Door te investeren in duurzame inzetbaarheid creëert u als werkgever een omgeving waarin bevlogenheid wordt aangewakkerd. Bevlogen medewerkers vormen een waardevolle troef voor uw organisatie. Deze werknemers zijn namelijk niet alleen meer betrokken bij hun werk, maar verzuimen ook 12% minder. Hun productiviteit ligt dan weer 12% hoger en bevlogen medewerkers blijven doorgaans langer bij hun werkgever in dienst. Maar wat is duurzame inzetbaarheid en op welke manier kunt u hierin investeren? Op 6 juni wordt er op onze vestiging in Etten-Leur een kosteloze cursus gegeven over duurzame inzetbaarheid, meld u hier aan.

Doorwerken na AOW-leeftijd

De overheid stimuleert graag het langer doorwerken van AOW-gerechtigde werknemers. Maar ook voor u als werkgever kan dit voordelig zijn. In de huidige krappe arbeidsmarkt is het wenselijk kennis en ervaring te behouden, om een eventueel personeelstekort tegen te gaan of om nieuwe medewerkers goed in te kunnen werken. In de Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd zijn daarom regels opgesteld die het laten doorwerken van een AOW’er aantrekkelijk maken. In het volledige artikel lichten we toe hoe dit zit. 

20% subsidie voor glastuinders

Tot 28 juni 2024 kunnen glastuinders die investeren in energiebesparende maatregelen EG-subsidie aanvragen. Investeringen die in aanmerking komen zijn onder meer een tweede energiescherm, LED-belichting, hogedrukverneveling voor kaskoeling en een luchtbehandelingssysteem. Om voor subsidie in aanmerking te komen moet u de gecombineerde opgave en de rapportage energiebesparingsplicht indienen. Alle informatie over de specifieke voorwaarden en benodigde bijlagen leest u bij het RVO. 

Meldingsplicht bij inhuur ZZP-ers in btw-verlegd situaties

Zoals wellicht bekend moeten bedrijven de Belastingdienst informeren over de bedragen die zij aan natuurlijke personen (buiten dienstbetrekking) uitbetalen. Onlangs heeft de Belastingdienst aangegeven dat deze verplichting ook geldt wanneer er met btw-verlegd is gefactureerd. Hierdoor vallen er veel meer bedrijven onder deze verplichting. Doet u betalingen aan natuurlijke personen die niet bij u in dienstbetrekking zijn (zoals ZZP’ers), en hebben zij u een factuur gestuurd met btw-verlegd? Dan geldt ook voor u de renseigneringsverplichting. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de inhuur van een ZZP’er in de bouw, sloop of schoonmaak of een Belgische ZZP’er. Dit betekent dat u vanaf 2022 bij de Belastingdienst een Opgaaf Uitbetaling Bedragen aan Derden (“Opgaaf UBD”) moet indienen. Heeft u dit nog niet gedaan? Onderneem dan zo spoedig mogelijk actie. Het niet (tijdig) indienen van deze ‘Opgaaf UBD’ kan beboet worden met een bedrag tot € 10.300. Meer hierover leest u in het volledige artikel. 

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze specialisten, zij helpen u graag verder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Neem contact op

Theunis Mulders
Theunis Mulders
Directeur
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!