Vanoers.nlAgroAgroflits week 24

Agroflits week 24 

Agroflits week 24

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

De nieuwe pachtnormen vanaf 1 juli 2022

De nieuwe pachtnormen zijn weer bekend gemaakt. Via het pachtnormenbesluit worden de maximale pachtprijzen vastgelegd. Deze werken automatisch door in de pachtprijzen van de afgesloten reguliere pachtovereenkomsten en geliberaliseerde pachtovereenkomsten voor langer dan 6 jaar. De pachtnormen voor “los bouw- en grasland” zijn in acht van de veertien pachtprijsgebieden lager vastgesteld. Wilt u graag meer lezen over dit onderwerp? Het volledige artikel vindt u hier.

Onbelaste reiskostenvergoeding omhoog per 1 januari 2023

Het Kabinet wil de onbelaste kilometervergoeding per 1 januari 2023 verhogen naar € 0,21 per kilometer. Op dit moment kunnen werkgevers nog maximaal € 0,19 per kilometer onbelast vergoeden aan werknemers. Vermoedelijk gaat de kilometervergoeding in 2024 verder omhoog naar € 0,23 per kilometer. Dit betekent dat werkgevers vanaf 2023 een hoger bedrag onbelast mogen vergoeden aan hun personeel. U als werkgever bent niet verplicht om het bedrag daadwerkelijk te gaan betalen. Dit is afhankelijk van de afspraken tussen u en uw personeel. Wilt u nu al een hoger bedrag aan reiskosten vergoeden? Dat mag, maar het meerdere vormt in beginsel belast loon. Wel kunt u het meerdere onderbrengen in de vrije ruimte van de werkkostenregeling.

Aangepaste data indienen vaststellingsverzoeken Tegemoetkoming Vaste Lasten

Heeft u over het 3e kwartaal 2021, 4e kwartaal 2021 en/of het 1e kwartaal 2022 een aanvraag Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) ingediend en een voorschot ontvangen? Dan moet u door middel van een verzoek tot vaststelling de werkelijke omzet indienen, zodat RVO de definitieve subsidie kan vaststellen. De eerder vastgestelde deadlines voor het indienen van de vaststellingsverzoeken zijn nu uitgesteld. Het vaststellingsverzoek voor TVL Q3 2021 dient nu uiterlijk 1 september 2022 binnen te zijn bij RVO. De vaststellingsverzoeken voor TVL Q4 2021 en TVL Q1 2022 dienen respectievelijk uiterlijk 1 november 2022 en 1 februari 2023 ingediend te worden. Voor de twee laatste periodes is nog niet bekend vanaf wanneer u de vaststellingsverzoeken kunt gaan indienen. Hierover ontvangt u van RVO persoonlijk bericht per mail.

Is er nog een toekomst voor de landbouw in Nederland?

Het zal u niet ontgaan zijn dat er weer veel afkomt op de landbouw. U hoeft de krant maar open te slaan en het staat bol van de artikelen over de stikstofaanpak. En dat is niet het enige. Het verkrijgen van derogatie voor 2022 is ook nog onzeker, de twijfel over de werking van emissiearme stallen, het al dan niet vergunningsplichtig zijn voor beweiding door vee of bemesten van grond, de rentestijging en het effect daarvan op financieringsmogelijkheden etc. Wilt u graag meer lezen over dit onderwerp? Het volledige artikel vindt u hier.

Administratie 2e kwartaal 2022

De temperaturen beginnen te stijgen en de vakantieperiode komt eraan. Graag willen wij u verzoeken uw administratie over het 2e kwartaal 2022 zo vroeg mogelijk bij ons aan te leveren, zodat wij deze tijdig kunnen verwerken voor uw BTW aangifte.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze Agro afdeling of bel met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Theunis Mulders
Theunis Mulders
Directeur
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.
Van Oers Agro
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Van Oers Agro

Bent u op zoek naar een agrarisch adviseur?

Van Oers Agro ondersteunt u om het optimale uit uw agrarische onderneming te halen. Wij zijn uw agrarisch adviseur die zelf uit de sector komt, geven u deskundig advies op maat en actueel inzicht in de financiële positie van uw bedrijf.
Meer informatie
Agroflits week 46

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Zij helpen u graag verder!