Vanoers.nlDienstenHR SolutionsArbeidsvoorwaarden

Loonbelasting en sociale zekerheid: uw personeelskosten in control

Spaarpot, rekenmachine, geld
sociale zekerheid met van oers loonadvies

Sociale zekerheid

Voor wat betreft de sociale verzekeringen kennen we in Nederland de volksverzekeringen en de werknemersverzekeringen. De volksverzekeringen gelden voor alle inwoners van Nederland. Werknemersverzekeringen gelden in beginsel voor alle werknemers in loondienst die in Nederland werken. Naast de sociale verzekeringen zijn er ook nog de sociale voorzieningen.

Werkgevers hebben te maken met uitgebreide wet- en regelgeving die niet altijd eenvoudig te doorgronden is. Wij kunnen u daarbij helpen.

Advies over loonbelasting en sociale zekerheid

Van Oers Loonadvies biedt een breed scala aan diensten, producten en advies op het gebied van loonbelasting en sociale zekerheid. Onze specialisten zijn betrokken, daadkrachtig en werken oplossingsgericht om u van dienst te kunnen zijn. U kunt onze adviseurs onder andere inschakelen wanneer u vragen of ondersteuning nodig heeft op de volgende gebieden.

Werkkostenregeling

 

Tot 1,2% van uw loonsom kunt u belastingvrij vergoedingen en verstrekkingen aan uw werknemers geven (de zogenoemde ‘vrije ruimte’). Daarboven betaalt u een eindheffing van 80%. Heeft u goed in beeld voor welke kosten dit geldt? Benut u de volledige vrije ruimte of wilt u weten hoe u de werkkostenregeling optimaal kunt gebruiken? Wij adviseren u graag.

Vervoer en reiskostenvergoeding aan medewerkers

De meeste werknemers reizen om verschillende redenen op verschillende manieren voor hun werk. Zij maken bijvoorbeeld kosten voor woon-werkverkeer, zakelijke reizen en/of eventueel studiereizen. Deze vervoer- en reiskosten kunt u als werkgever vergoeden. U kunt ook aan uw werknemer een (lease)auto ter beschikking stellen. De Belastingdienst controleert steeds strenger op het gebied van vervoer. Het is daarom belangrijk dat u weet waar u op moet letten. Dit geldt ook voor de bestelauto’s waarmee uw werknemers naar uw klanten rijden.

sociale zekerheid met van oers loonadvies

Looncontrole

Is uw onderneming nog nooit met een controle loonheffingen geconfronteerd en vraagt u zich af wanneer de Belastingdienst bij u op de stoep zal staan? De Belastingdienst komt gemiddeld één keer in de vijf jaar bij u langs om een looncontrole uit te voeren. Wij kunnen u werk uit handen nemen en u begeleiden bij deze looncontrole. Vooruitlopend op een eventuele looncontrole kunnen wij een pré-scan uitvoeren, waarmee wij de eventuele risico’s en/of de gemiste kansen voor u in kaart kunnen brengen.

Sociale zekerheid

Voor wat betreft sociale zekerheid kennen we in Nederland de volksverzekeringen en de werknemersverzekeringen. De volksverzekeringen gelden voor alle inwoners van Nederland. Werknemersverzekeringen gelden in beginsel voor alle werknemers in loondienst die in Nederland werken. Naast de sociale verzekeringen zijn er ook nog de sociale voorzieningen en personeelssubsidies. Werkgevers hebben te maken met uitgebreide wet- en regelgeving die niet altijd eenvoudig te doorgronden is. Wij kunnen u daarbij helpen.

Arbeidsvoorwaarden

Het loonbegrip is een ruim begrip. Veel van wat een werkgever verstrekt aan zijn werknemers leidt tot heffing. Onder arbeidsvoorwaarden kunnen werkgevers ook kosten en dergelijke belastingvrij aan hun werknemers vergoeden, verstrekken en/of ter beschikking stellen. Een uitruil met brutoloon behoort tot de mogelijkheden. Laat u over de (on)mogelijkheden informeren en neem contact met ons op.

sociale zekerheid met van oers loonadvies

Loonscan

Als werkgever loopt u mogelijk risico’s op het gebied van loonbelasting en de premieheffing sociale verzekeringen. Met een loonscan kunnen mogelijke risico’s gesignaleerd worden. Zo kan u tijdig anticiperen en daarmee het risico dat u bij een controle loonheffingen naheffingsaanslagen (veelal met een boete) krijgt opgelegd, beperken.

Meer weten?

Neem direct contact met ons op

Klanten die u voor zijn gegaan

Samenwerking met Van Oers Loonadvies

kim verhoeven-heinen
Kim Heinen | Manager Loonadvies
Vragen over loonbelasting en sociale zekerheid?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter. Het kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos.