Bereid u goed voor op de looncontrole

Overhandigen papier
Looncontrole  door van oers loonadvies

Richtlijnen looncontrole

Er is geen duidelijke richtlijn te geven voor wanneer werkgevers te maken krijgen met een controle loonheffingen door de Belastingdienst. Als u een controle krijgt dan begint deze meestal met een inleidend gesprek, waarbij u als werkgever verplicht bent om alle vragen van de controleur te beantwoorden. Wij adviseren u ervoor te zorgen dat uw adviseur bij dit eerste gesprek aanwezig is. Ook dient u alle stukken te overhandigen waar de controleur om gevraagd heeft. De controleur gaat vervolgens na of u alle voorschriften en regels juist heeft toegepast.

Voorbereiding looncontrole
Looncontrole  door van oers loonadvies

Voorbereiding op de loonheffing controle door de Belastingdienst

De praktijk leert dat niet in alle gevallen voldaan is aan de fiscale regels, met als gevolg dat de Belastingdienst een naheffingsaanslag oplegt die in de meeste gevallen ook nog eens wordt verhoogd met rente en/of een boete. De termijn waarover nageheven kan worden, is 5 jaar. Een looncontrole wordt niet altijd als prettig ervaren. Wij kunnen u werk uit handen nemen en u begeleiden bij deze looncontrole.

werkkostenregeling door van oers loonadvies

Risico’s en kansen rondom loonheffing

Vooruitlopend op een eventuele looncontrole kunnen wij een pré-scan uitvoeren, waarmee wij de eventuele risico’s voor u in kaart kunnen brengen. Wij zullen tevens onderzoeken of en zo ja, waar eventuele kansen gemist zijn.

Meer weten of een gratis demo ontvangen?

Neem direct contact met ons op

Klanten die u voor zijn gegaan

Samenwerking met Van Oers Loonadvies

Angela Veraart
Angela Veraart | Belastingadviseur
Benieuwd hoe we uw organisatie verder kunnen helpen met de looncontrole?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter. Het kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos.
Neem contact op phone Terugbelverzoek