Vanoers.nlDienstenBelastingadviesFiscaal adviesOptimale juridische bedrijfsstructuur

Optimale juridische bedrijfsstructuur

Belastingadvies juridische structuur
De juiste bedrijfsstructuur met Van Oers

Blauwdruk juridische bedrijfsstructuur?

Hoe kunt u uw bedrijf het beste juridisch structureren? Blauwdrukken bestaan niet. Het gaat om uw bedrijf en de context waarin het opereert. En omdat we weten dat verandering de enige constante is, is het zaak om de bedrijfsstructuur regelmatig tegen het licht te houden.

Fiscale motieven en risicobeheersing bij uw juridische structuur

In een optimale bedrijfsstructuur zijn de fiscale processen soepel gestroomlijnd en is de belastingdruk gunstig verdeeld over de verschillende bedrijfsonderdelen ten dienste van het totale bedrijfsresultaat. Risicobeheersing is een minstens zo belangrijk argument om uw bedrijfsstructuur optimaal te houden. Door verschillende bedrijfsactiviteiten in aparte vennootschappen onder te brengen, loopt het bedrijf als geheel minder risico. Bijvoorbeeld als een bedrijfsactiviteit niet meer rendeert of als er juridische claims worden opgelegd.

De juiste bedrijfsstructuur met Van Oers

Omgaan met veranderingen in de structuur van een bedrijf

Het optimaliseren van de bedrijfsstructuur gaat ook om het beheersen van dynamiek binnen uw bedrijf. Als uw onderneming groeit en de complexiteit van uw activiteiten toeneemt, kunt u met een goede bedrijfsstructuur het overzicht houden. Door verschillende activiteiten te scheiden, kunt u de prestaties beter volgen. Tegelijk maakt splitsing het eenvoudiger om afzonderlijke bedrijfsonderdelen te verkopen.

De juiste bedrijfsstructuur met Van Oers

Uw bedrijfsstructuur optimaliseren

Het opzetten van een optimale bedrijfsstructuur begint met twee vragen. Hoe ziet de onderneming er vandaag uit? En waar beweegt uw bedrijf zich de komende jaren naartoe? Op basis van de antwoorden kunnen de professionals van Van Oers uw bedrijfsstructuur optimaliseren. We brengen alle relevante juridische en fiscale aspecten in kaart en desgewenst voeren we de te nemen stappen voor u uit.

Periodieke evaluatie

De optimale juridische bedrijfsstructuur blijft uiteraard niet tot aan het einde der tijden optimaal. Uw bedrijf ontwikkelt zich, net als de context waarin het zich begeeft. Daarom houden we de bedrijfsstructuur periodiek tegen het licht. We brengen uw doelen opnieuw in kaart en bekijken of de bedrijfsstructuur daar nog bij past. Ook houden we u op de hoogte van relevante veranderingen in wet- en regelgeving en de mogelijke effecten daarvan voor uw bedrijf.

MEER WETEN?

Neem direct contact met ons op

Martin Ceelen
Martin Ceelen | Senior belastingadviseur
Wilt u ook een optimale juridische bedrijfsstructuur?
Wij adviseren u graag. Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.
Neem contact op phone Terugbelverzoek