Fiscaal optimaal salaris

Fiscaal advies van Van Oers Belastingadvies
Fiscaal optimaal salaris door Van Oers

Eigen bedrijf: wat is een fiscaal optimaal salaris?

Als ondernemer haalt u uw salaris uit uw bedrijf. Over dit inkomen betaalt u belasting. Door goed te kijken naar de opbouw van het loon kunt u de fiscale lasten verlichten. Wat zijn de mogelijkheden en de spelregels voor uw loon?

Uw loon spreiden voor belastingvoordeel

Uw salaris kan dusdanig hoog zijn, dat u bij aangifte in de hoogste schaal terechtkomt (51,75%). Door het inkomen anders op te bouwen ofwel te spreiden, is het vaak mogelijk om onder die drempel te blijven. Bijvoorbeeld door dividend uit te keren, inkomen te gebruiken voor het opbouwen van uw pensioen of door regelingen voor onbelaste vergoedingen te benutten.

Fiscaal optimaal salaris door Van Oers

Voorkom fictief salaris

Het samenstellen van een fiscaal optimaal loon is gebonden aan spelregels. Als u de spelregels niet goed volgt, kan de fiscus belasting heffen over het zogenaamde gebruikelijk loon. Hierbij stelt de Belastingdienst zelf een realistisch loon voor u vast, dat tenminste € 45.000 (in 2019) is én tenminste gelijk is aan het salaris van de meestverdienende werknemer in uw onderneming. Over dit gebruikelijk loon betaalt u vervolgens belasting. Doorgaans pakt dit ongunstig voor u uit.

Advies bij het bepalen van een fiscaal aantrekkelijk inkomen

Goed fiscaal advies voorkomt problemen. De specialisten van Van Oers staan u graag bij. Dat begint met een inventarisatie. Wat zijn de mogelijkheden binnen uw bedrijf en wat zijn uw wensen? Aan de hand hiervan stellen we een plan op om te komen tot een voor u fiscaal optimaal salaris. Gaat u hiermee akkoord, dan stemmen we het af met de Belastingdienst, zodat u erop kunt vertrouwen dat het goed zit.

MEER WETEN?

Neem direct contact met ons op

Lenny Blaakman
Lenny Blaakman | Directeur fiscaal
Benieuwd hoe u uw salaris fiscaal optimaal inricht?
Onze adviseurs staan voor u klaar. Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.
Neem contact op phone Terugbelverzoek