Wet werk en zekerheid voor onderwijs

Overhandigen papier
Wwz met Van Oers

Wat betekent de Wet werk en zekerheid voor uw onderwijsinstelling?

Met de intrede van de Wet werk en zekerheid zijn er veranderingen op het gebied van flexibele arbeid, ontslag en WW gekomen. Dit geldt overigens alleen voor het bijzonder onderwijs. Wat de belangrijkste veranderingen zijn?

  • Flexibele arbeid: met deze wet wil de overheid meer zekerheid bieden voor leerkrachten. Globaal betekent dit dat het schoolbestuur zes tijdelijke vervangingscontracten in drie jaar aan mag bieden. Na deze zes vervangingscontracten moet de invaller een vast contract krijgen.
  • Transitievergoeding: medewerkers die een dienstverband hebben van minimaal 24 maanden, hebben recht op een vergoeding bij onvrijwillig ontslag of als het contract afloopt.

Hoe kunt u hier het beste mee omgaan? Dat is waar onze specialisten u in ondersteunen.

Wwz met Van Oers

Problemen veroorzaakt door Wet werk en zekerheid

De Wet werk en zekerheid heeft voor veel problemen gezorgd bij het primair onderwijs. Heeft u ook meer moeite om zieke leraren te vervangen? Merkt u dat het vervangen ook veel duurder is geworden? Nog meer leraren vast in dienst nemen, is haast onmogelijk. Hoe kunt u nu het beste omgaan met die wet? Dat is waar wij u bij helpen. Wij wijzen u op de mogelijkheden en valkuilen van uw cao en van de Wet werk en zekerheid. Op die manier kunt u uw onderwijsinstelling zo optimaal mogelijk draaiende houden. Efficiëntie, uitvoering en advies, dat is waar wij sterk in zijn. Wij zijn meer dan alleen uw personeels- en salarisadministrateur en financieel administrateur. Wij zijn uw sparringpartner en kritische vriend.

Vervangingsfonds met Van Oers

Waarom eigenrisicodrager in het onderwijs?

Indien u alles goed geregeld heeft, kan het veel financiële voordelen opleveren. Sinds de nieuwe cao moet u aan meer vervangingseisen voldoen. Dit heeft te maken met de Wet werk en zekerheid. U loopt dan het risico om een vast dienstverband aan te gaan zonder dat u dat wilt. Bent u eigenrisicodrager, dan heeft u meer mogelijkheden omtrent het inzetten van uw medewerkers. Andere redenen om eigenrisicodrager te worden zijn:

  • U draagt grotendeels het risico al voor ouderschaps-, zwangerschaps- en bevallingsverlof.
  • Vaak declareren scholen veel minder dan dat zij premie betalen.
  • Er zijn herverzekeringsmogelijkheden die wellicht aantrekkelijker voor u zijn.

Bent u al eigenrisicodrager, maar ziet u uw voordeel verdampen? Neem contact op met Van Oers. Wij zorgen dat u alles onder controle krijgt en dat u de verwachte voordelen ook daadwerkelijk krijgt. Ook als u eigenrisicodrager wilt worden, kunt u bij ons terecht.

Marleen van Loon
Marleen van Loon | Teamleider onderwijs
Benieuwd wat de Wet werk en zekerheid voor uw onderwijsinstelling betekent en hoe u daar mee om moet gaan?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter. Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend en kosteloos.
Neem contact op phone Terugbelverzoek