Vanoers.nlWaarom moet ik mij aansluiten bij horizontaal toezicht?
Waarom moet ik mij aansluiten bij horizontaal toezicht?

Horizontaal toezicht is een vorm van samenwerking tussen uw onderneming, de Belastingdienst en Van Oers. Deze samenwerking is gebaseerd op vertrouwen, begrip en transparantie.

 

Voordelen van deelname

Deelname aan Horizontaal toezicht heeft voor u de volgende voordelen:

  • De communicatie met de Belastingdienst is veel directer en sneller dan anders, omdat Van Oers voor haar HT-klanten een vast aanspreekpunt bij de Belastingdienst heeft.
  • De Belastingdienst gaat ervan uit dat uw belastingaangifte ‘aanvaardbaar’ is. Daarom zal de verwerking sneller gaan en krijgt u sneller een definitieve aanslag. Zo krijgt u eerder duidelijkheid over uw aangifte.
  • De Belastingdienst voert alleen steekproefsgewijze controles uit. Hierdoor zijn er minder belastingcontroles. Als een controle plaatsvindt, worden deze veelal in een korter tijdsbestek afgerond.
  • Het is niet altijd op voorhand duidelijk hoe belastingwetgeving moet worden toegepast. In dat soort gevallen zullen wij samen met u een zo gunstig mogelijk standpunt innemen binnen de grenzen van de wet en rekening houdend met ethiek. Als we inschatten dat de Belastingdienst er anders over zou kunnen denken, zullen we het standpunt vooraf met hen afstemmen. De Belastingdienst streeft ernaar snel te reageren op dit vooroverleg. Zo krijgt u snel duidelijkheid.
  • Als u onverwacht in betalingsproblemen komt, wordt het verzoek om een ​​betalingsregeling soepeler verwerkt en geaccepteerd.

 

Meer informatie over Horizontaal Toezicht

Als u wil deelnemen aan Horizontaal Toezicht via Van Oers, neem dan contact met ons op. Wij kunnen u vertellen aan welke voorwaarden uw administratie moet voldoen om te kunnen deelnemen aan Horizontaal Toezicht.

Thijs Bijlard
Thijs Bijlard
Directeur fiscaal
Direct contact
Van Oers Belastingadvies
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.