Vanoers.nlIT AdviesKennissessie Cybersecurity

Kennisessie cybersecurity 

Kennisessie cybersecurity

Onlangs was Van Oers gastheer voor de alumnivereniging voor Register Controllers (tiRCas). Aan de hand van een aantal actuele praktijkvoorbeelden zijn de risico’s, en uiteraard ook de maatregelen, op het gebied van cybersecurity in beeld gebracht.

Uw cybersecurity waarborgen

Het zal niemand zijn ontgaan dat recent een aantal spraakmakende cyber aanvallen zijn geweest, waarbij de betrokken bedrijven aan den lijve hebben ondervonden wat de gevaren van cyber aanvallen betekenen. Aan de hand van deze voorbeelden hebben we met elkaar besproken wat we hiervan kunnen leren. Gelukkig zijn er namelijk ook veel mogelijkheden om jezelf tegen cyber aanvallen te beschermen waarbij maatregelen toepasbaar zijn voor de dimensies mens (zoals awareness), proces en technologie (bijvoorbeeld security monitoring). Daarnaast is het advies om het proces te beschrijven hoe als bedrijf moet worden om gegaan met een datalek of cyberaanval, inclusief de manier waarop de gevolgen kunnen worden beperkt. Het uiteindelijke doel is om de hersteltijd, financiële en reputatieschade, tot een minimum te beperken. De kennissessie was zeer interessant en maakte onderling veel discussie los.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanrleiding van dit artikel? Van Oers IT Advies staat u bij.  Neem contact op met een van onze specialisten.

Brechtje Brugman Dekkers
Brechtje Brugman-Dekkers
Manager IT advies
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.
  • icon
Brechtje Brugman Dekkers
Brechtje Brugman-Dekkers
Van Oers IT Advies

Wilt u cyberrisico’s voorkomen?

Maak uw organisatie weerbaar tegen beveiligingsrisico’s en online dreigingen. Wij optimaliseren en automatiseren uw bedrijfsprocessen en we waarborgen uw kwaliteit. Wij zijn de adviseur waar u op kunt vertrouwen. Uw specialist voor uw IT Advies vraagstukken.
Meer informatie
10 tips voor 2020: Cybersecurity

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Brechtje Brugman-Dekkers
Brechtje Brugman-Dekkers | Manager IT advies
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder.