Vanoers.nlHR SolutionsVoortzetting Subsidieregeling praktijkleren

Voortzetting Subsidieregeling praktijkleren 

Voortzetting Subsidieregeling praktijkleren

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft besloten om de subsidieregeling praktijkleren ook voor het studiejaar 2022/2023 te laten gelden. Deze regeling biedt een tegemoetkoming voor werkgevers voor de begeleidingskosten van studenten of leerlingen. Ook de loon- of begeleidingskosten van een promovendus of technologisch ontwerper in opleiding (toio) komen voor subsidie in aanmerking.

Voorwaarden

Op grond van de subsidieregeling praktijkleren kunnen erkende leerbedrijven een subsidie ontvangen als zij een praktijk- of werkleerplaats aanbieden aan een student of leerling. De hoogte van de subsidie hangt af van het aantal weken dat een leerbedrijf een student of leerling begeleidt en kan maximaal € 2.700 per gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats bedragen.

Meer informatie over de voorwaarden (per onderwijscategorie) van deze regeling is te vinden op de website van RVO.

Aanvraagperiode subsidie

De aanvraagperiode voor de subsidieregeling praktijkleren loopt van vrijdag 2 juni 2023 (9:00 uur)  tot vrijdag 15 september (17:00 uur) en kan worden aangevraagd bij het RVO. Het RVO zal uiterlijk 30 december 2023 een besluit nemen over de aanvraag. Wij ondersteunen u graag bij het indienen van de subsidieaanvraag. Ook kunnen wij dit volledig uit handen nemen indien gewenst.

Meer informatie

Heeft u vragen over dit artikel? Neem dan contact op met onze loonadvies specialisten. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: loonadvies@vanoers.nl.

Neem contact op

  • icon
Van Oers Loonadvies

Wilt u zeker zijn van een correcte en betrouwbare salarisadministratie?

Van Oers Loonadvies neemt deze verantwoordelijkheid graag van u over. Wij geven u graag advies op maat en bieden ondersteuning. Bijvoorbeeld op het gebied van loonadvies, salarisadministratie, arbeidsrecht, loonbelasting en sociale zekerheid.
Meer informatie
Loonadministratie zelf doen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kim Heinen
Kim Heinen | Manager HR Solutions
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!