Vanoers.nlHR SolutionsHogere boetes Arbo-wetgeving

Hogere boetes Arbo-wetgeving  

Hogere boetes arbo-wetgeving

De beleidsregel boeteoplegging Arbeidsomstandigheden is per 23 juli 2019 gewijzigd naar aanleiding van jurisprudentie van de Raad van State.

Arbeidsongevallen

De wijziging houdt o.a. in dat de Inspectie SZW bij arbeidsongevallen die leiden tot letsel en ziekenhuisopname, voor de hoogte van de boete, meer kijkt naar de ernst en de duur van het letsel en de duur van de ziekenhuisopname. Daarbij gaat zij uit van het letsel en/of de ziekenhuisopname zoals opgenomen in het boeterapport.

 

RI&E

De boetes op overtreding van artikel 5 van de Arbowet worden verhoogd. Het gaat om bepalingen over de risico-inventarisatie en – evaluatie (RI&E).  De maximum boete op het ontbreken van een RI&E gaat omhoog van € 3000,00 naar € 4500,00  en wordt aangemerkt als een overtreding met directe boete. De Inspectiedienst SZW kan dan meteen een boete opleggen i.p.v. een waarschuwing geven. De boete op het ontbreken van een plan van aanpak of het niet tijdig nemen van de maatregelen genoemd in het plan van aanpak gaat omhoog van € 750,00 naar € 3000,00

 

Gevaarlijke stoffen

Daarnaast gaan ook de boetes op het overtreden van de artikelen 4.2, 4.2a en 4.13 van het Arbobesluit aanmerkelijk omhoog. Het gaat hier om overtredingen ten aanzien van de RI&E over het werken met gevaarlijke stoffen, waaronder kankerverwekkende stoffen en stoffen die toxisch zijn voor de voortplanting.

De genoemde bedragen zijn de maximumboetes voor bedrijven met meer dan 500 werknemers. Voor bedrijven met minder werknemers gelden er lage bedragen afhankelijk van de bedrijfsgrootte.

Meer informatie

Meer weten? Neem contact op met Suzy Buijzen of David van Nassau van onze vestiging Etten-Leur.

Foto Suzy Buijzen
Suzy Buijzen
Senior jurist
Contact
  • icon
Foto Suzy Buijzen
Suzy Buijzen
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Foto Suzy Buijzen
Suzy Buijzen | Senior jurist
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.