Vanoers.nlDue diligenceWaarom een Due Diligence onderzoek?

Waarom een Due Diligence onderzoek? 

Waarom een Due Diligence onderzoek?

Bent u geïnteresseerd in het kopen van een onderneming? Dan heeft u de wettelijke plicht om voorafgaand aan de koop een gedegen onderzoek te doen naar onder andere de financiële gesteldheid van de onderneming. Naast deze wettelijke plicht is het voor uzelf natuurlijk ook prettig om voorafgaand aan de koop precies te weten wat u nu daadwerkelijk gaat kopen. Zitten er nog addertjes onder het gras? Kloppen de gepresenteerde cijfers wel met de werkelijkheid? Is de koopprijs niet te hoog?

Zekerheid

Wij kunnen voor u een financieel en/of fiscaal due diligence onderzoek verzorgen, zodat u zekerheid heeft over de financiële gesteldheid van de onderneming die u koopt. Wellicht komen we tijdens het onderzoek nog financiële zaken tegen die een waardedrukkend effect kunnen hebben op de koopprijs van de onderneming. Wij beoordelen daarnaast of de informatie die verkoper heeft verstrekt juist en volledig is en geven u inzicht in de kwaliteit en juistheid van de administratie van de onderneming.

Inzicht in fiscale en juridische risico’s

Tijdens het onderzoek geven wij u inzicht in mogelijke fiscale en juridische risico’s. Wij onderzoeken of u na overname mogelijk nog te maken kunt krijgen met fiscale navorderingen en naheffingen en of u daarvoor in de koopovereenkomst nog de nodige garanties en vrijwaringen op zou moeten nemen.

Diepgang

De diepgang van het onderzoek kan door u als koper worden bepaald. Wij leggen de nadruk op datgene wat u belangrijk vindt om te weten, voordat u overgaat tot het kopen van de onderneming. Naast de financiële en fiscale zaken komen wij regelmatig andere aandachtspunten tegen die in principe geen deel uitmaken van ons onderzoek, maar die wij wel graag met u delen. Naar aanleiding daarvan kunt u er dan voor kiezen om een extra onderzoek te laten uitvoeren, zoals een juridisch, technisch of commercieel due diligence.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met ons op en onze adviseurs helpen u graag verder!

Iris Keulemans
Iris Keulemans
Senior belastingadviseur
Contact
  • icon
Iris Keulemans
Iris Keulemans
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Iris Keulemans
Iris Keulemans | Senior belastingadviseur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.