Vanoers.nlBouw en vastgoedStrategisch inkomens- en vermogensplan

Strategisch inkomens- en vermogensplan 

Strategische reflectie

De bouwsector staat er financieel gezien goed voor ondanks de prijsstijgingen van materiaal en de krappe arbeidsmarkt. Zonder een goede strategie echter geen solide groei en geen duurzame en toekomstbestendige onderneming.

Dit geldt net zo voor u als voor de DGA. Zonder een goede strategie op uw inkomen en vermogen geen rust op vaak de belangrijkste gebeurtenissen in het leven van u als DGA:

  • (wanneer) stoppen met werken;
  • (wanneer) verkoop of overdracht van het familiebedrijf;
  • pensionering;
  • (onverhoopt) arbeidsongeschiktheid;
  • (eventueel) echtscheiding;
  • een (onverwacht) overlijden.

Stuk voor stuk veranderingen met over het algemeen een grote invloed op het dagelijks leven. Emotioneel, maar ook financieel gezien.

Veel DGA’s denken te weten wat de gevolgen voor hen zijn als dergelijke veranderingen hun pad kruisen. U zou echter niet de eerste zijn bij wie de verwachtingen afwijken van de realiteit. Met een strategische inkomens- en vermogensplan krijgt u inzicht in uw huidige en toekomstige financiële positie. Alleen dan weet u hoe u er financieel voor staat in verschillende scenario’s zodat u of uw nabestaanden niet vroeg of laat voor financiële verrassingen komen te staan.

Een strategisch plan geeft inzicht en rust!

Met een strategisch inkomens- en vermogensplan worden vanuit uw huidige financiële situatie en wensen tijdens een interactieve sessie verschillende scenario’s direct voor u visueel uitgewerkt. U wilt bijvoorbeeld weten of u eerder kunt stoppen met werken en hoeveel u dan nodig heeft voor de verkoop van uw bedrijf. U wilt weten of u vermogen aan uw kinderen kunt schenken maar daarna wel op gelijke voet kunt blijven leven. U wilt inzicht in de financiële positie van u of uw partner indien een van u beiden onverwacht komt te overlijden. Dit zijn enkele voorbeelden van scenario’s die in de strategische planning kunnen worden uitgewerkt zodat u bent voorbereid op uw toekomstige financiële positie bij de belangrijkste events in uw leven!

Wilt u weten hoe uw inkomens- en vermogenspositie er in de toekomst uit gaat zien en welke kanten u financieel gezien op kunt? Neem contact op met ons bouwteam en zij nemen dit samen met een fiscalist van ons kantoor met u door.

  • icon

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

michael van der schans
Michael van der Schans | Accountant
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.