Vanoers.nlAgroSectorupdate Boomkwekerij najaar 2022

Sectorupdate Boomkwekerij najaar 2022 

Sectorupdate Boomkwekerijen najaar 2022

Van Oers heeft de sectorupdate ‘Boomkwekerij’ over het najaar van 2022 opgemaakt. Een rapport met een weergave van de financiële ontwikkeling van de sector, waarbij we u graag meenemen in de ontwikkelingen in de sector van het laatste seizoen. We praten u bij over de omzet- en exportontwikkeling, de arbeidskosten en de grondstoffenindex. Ook wordt de EBITDA in beeld gebracht en spreken we onze verwachtingen uit over het komende seizoen.

Ontwikkelingen

De sector staat voor de nodige uitdagingen. Diverse ontwikkelingen hebben invloed op de kostenstructuur van de sector voor de komende jaren, waaronder de stijging van personeelskosten als gevolg van cao-verhogingen. Daarnaast nemen de debiteurenstanden toe wat een impact kan hebben op de liquiditeit.

Verwachtingen

Daartegenover staan een aantal verwachtingen voor komend voorjaar, namelijk een goede omzetverwachting als gevolg van de voorraden op de bedrijven. De omzetpotentie is groot. De verwachting is dan ook dat de prijzen goed blijven en een overschot voorkomen kan worden.

Meer informatie

Indien u naar aanleiding van deze publicatie nog vragen heeft kunt u contact opnemen met Arno Zagers of Theunis Mulders per mail agro@vanoers.nl of via 076-5978800.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Arno Zagers
Arno Zagers | Directeur accountancy
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!