Vanoers.nlAgroSectorupdate Boomkwekerij seizoen 2022-2023

Sectorupdate Boomkwekerij seizoen 2022-2023 

Sectorrapport boomkwekerij 2022-2023

Van Oers heeft de sectorupdate ‘Boomkwekerij’ over het seizoen 2022-2023 opgemaakt. Een rapport met een weergave van de financiële ontwikkeling van de sector, waarbij we u graag meenemen in de ontwikkelingen in de sector van het laatste seizoen. We praten u bij over de omzet- en exportontwikkeling, de arbeidskosten en de grondstofindex. Ook wordt de EBITDA in beeld gebracht en spreken we onze verwachtingen uit over het komende seizoen.

Ontwikkelingen

In het sectorrapport najaar 2022 spraken we hier nog de onzekerheid over uit vanwege teruglopend consumentenvertrouwen en exportbelemmeringen. De omzetpotentie was groot, maar de vraag was of dit zich in euro’s zou uitdrukken. Nu zien we dat dat laatste wel is gebeurd.

Verwachtingen

De verwachtingen voor het najaar zijn overwegend positief. We verwachten een stabilisering van de marktvraag en voldoende voorraad om aan die vraag te voldoen. Er is genoeg vlees op de botten bij de kwekers als gevolg van goede jaren die de sector gekend heeft. Kritischer zijn op het teeltplan en een goede connectie leggen met de afnemer, daar liggen nog verbeterpunten voor de sector.

Meer informatie

Indien u naar aanleiding van deze publicatie nog vragen heeft kunt u contact opnemen met Arno Zagers of Theunis Mulders per mail agro@vanoers.nl of via 076-5978800.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Arno Zagers
Arno Zagers | Directeur accountancy
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!