Vanoers.nlAgroSectorrapport Boomkwekerij seizoen 2020-2021

Sectorrapport Boomkwekerij seizoen 2020-2021 

Sectorrapport Boomkwekerij seizoen 2020-2021

Van Oers Agro presenteert het sectorrapport ‘Boomkwekerij‘ over het seizoen 2020-2021. Hierin geven we de ontwikkelingen in de sector aan, opgetekend op basis van de omzet- en exportontwikkeling,  de arbeidskosten, en de grondstoffenmarge. Ook wordt de EBITDA in beeld gebracht, worden de transacties bekeken, en spreken we onze verwachtingen uit over het komende seizoen.

Bevindingen

Arno Zagers, directeur van Van Oers Agro, licht de belangrijkste bevindingen toe: “Het afgelopen seizoen zal de boeken ingaan als een zeer goed seizoen. Schaarste en prijsstijgingen hebben gezorgd voor een groei over de gehele lijn. De exportwaarde is fors toegenomen waardoor ook de impact van de Brexit mee is gevallen. Schaarste heeft niet alleen aan de verkoopkant zijn impact gehad. De zorgen van de ondernemers liggen momenteel dan ook met name op de beschikbaarheid van voldoende en goed personeel, grondstoffen en uitgangsmateriaal.”

Verwachting najaar 2021

De verwachtingen voor het najaar zijn voorzichtig: “Voor het aankomende najaar staan voor de boomkwekers alle seinen op groen. De vraag naar groen blijft groot waardoor klanten hun leveringen graag vooraf vast willen leggen. Als ondernemer is het daardoor van belang om een juiste keuze te maken tussen afwachten en handelen. En daarbij rekening te houden met de risico’s en consequenties die aan deze keuze vasthangen.”

Meer informatie

Indien u naar aanleiding van deze publicatie nog vragen heeft kunt u contact opnemen met Arno Zagers of Theunis Mulders per mail agro@vanoers.nl of via 076-5978800.

Theunis Mulders
Theunis Mulders
Directeur
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Arno Zagers
Arno Zagers | Directeur accountancy
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!