Vanoers.nlAgroSectorrapport Boomkwekerij najaar 2023

Sectorrapport Boomkwekerij najaar 2023 

Sectorrapport boomkwekerij najaar 2023

Van Oers heeft de sectorupdate ‘Boomkwekerij’ over het najaar van 2023 opgemaakt. Een rapport met een weergave van de financiële ontwikkeling van de sector, waarbij we u graag meenemen in de ontwikkelingen in de sector van het laatste seizoen. We praten u bij over de omzet- en exportontwikkeling, de arbeidskosten en de grondstoffenindex. Ook wordt de EBITDA in beeld gebracht en spreken we onze verwachtingen uit over het komende seizoen.

Ontwikkelingen

De invloed van het weer op de boomkwekerijsector is het afgelopen najaar uitgebreid bevestigd. Het najaar 2023 laat zich kenmerken als een warm en vooral heel nat najaar. Dat laatste zullen de boomkwekers niet snel vergeten. Naast de weersomstandigheden brengt ook de afzet uitdagingen voor de kwekers. Opvallend is dat de verschillen tussen  bedrijven groot zijn. Waar sommige ondernemingen nog volop hebben kunnen draaien, is bij andere bedrijven het overschot op de markt duidelijker zichtbaar.

Verwachtingen

Het weer blijft ook dit voorjaar spelbreker. Zacht en nat, waardoor de natuur zich een maand lijkt te vergissen. Dat heeft direct gevolgen voor het seizoen, waarbij afleveren en planten elkaar meer dan ooit zullen raken. Een gebrek aan capaciteit om de verwachte pieken als gevolg van dit korte seizoen op te vangen, kan wel eens een probleem worden.

Meer informatie

Indien u naar aanleiding van deze publicatie nog vragen heeft kunt u contact opnemen met Arno Zagers of Theunis Mulders per mail agro@vanoers.nl of via 076-5978800.

Theunis Mulders
Theunis Mulders
Directeur
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Arno Zagers
Arno Zagers | Directeur accountancy
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!